Mysig helg med sonen

I slutet av veckan såg det inte hoppfullt ut att den inplanerade fjällhelgen skulle gå att genomföra. Jag hade hög feber i mitten av veckan, men i fredags var det feberfritt så jag och Linus styrde kosan upp mot fjällen tillsammans med killarna, Boy och Scott. Stacie fick stanna hemma i helgen med husse. Vi har haft en riktig mysarhelg i husvagnen. Fin mamma-son-helg. 🙂

Det var en strålande fin dag i går. Jag var rejält tät men fortfarande ingen feber, så jag gav mig ut på fjället. Men det gick tungt. Någon röst hade jag inte, var tjock i halsen. I dag är det bättre. Jag hann med en liten tur på morgonen innan vi åkte hem. Boy fortsätter glädja mig med den fina kontakten och söket som nu är helt i hand och inte alls stort. Det var det inte i höstas. Han är dock lite het vid fågeltagning och vill ta några meter efter fåglarna. Det måste vi jobba hårdare med. Men en jäkla viltfinnare är han, det kan man inte säga annat om.

Lilleman Scott har även han haft fågelkontakt. Under ett släpp där han struttade omkring lättade det ripor som han aldrig hann se, men han kände dofterna av dom och utredde platsen. Sen kopplade jag honom och vi fick ett riktigt fint arbete på en singelripa som han stod för och när den sedan flög satte han sig och satt sedan lugnt och tittade efter fågeln.

/Elin

Vintertrött eller vad?

Den senaste tiden har jag känt mig väldigt matt och trött. Vissa stunder finns det ingen ork alls. Undrar om jag har fått någon släng av vintertrötthet. Det känns som om det räcker med att tampas med den dagliga värken, som i sig tär på krafterna. Att jag dessutom sover värdelöst är en annan sak. Jag minns inte hur det känns att vakna så där skönt totalt utvilad. Varenda morgon är det samma sak. Man slår upp ögonen och genast kommer känslan av att vara överkörd, värken ger en kraftig käftsmäll som godmorgon.

Det var skönt att vara ledig flera dagar i följd förra veckan. Jag var ute en del med hundarna och tränade. Lilleman tog sitt första försiktiga markeringsstånd där orrar hade legat och kurat under morgonkvisten. Kul att se!
Stacie höll på att göra i brallorna när en stor orrkull flög upp från snön rakt framför henne där hon kom springande. Skulle inte förvåna mig om någon av fåglarna viftade med vingarna i nosen på henne, för så nära var hon.
Boy fortsätter med sitt fina samarbete och vi har tränat en hel del apport de senaste dagarna.

Linus blev överlycklig när Leffe kom hem med min/Linus nya skoter. En pigg racer med oerhörd komfort jämfört med gammeln.

Någon som har något bra tips på naturpreparat mot trötthet, som dessutom är effektivt?
/Elin

Bilder ur delar av mitt liv – som ger ro i själen

Jag har grävt i mitt bildarkiv och gjort ett litet bildspel med musik med bilder som skildrar delar av mitt liv och visar vad som ger mig sinnesro – balsam för själen. Livet består av småstunder som är viktiga att njuta av. Motgångarna, som bland annat en livsförändrande olycka samt allt för tidig förlust av min mamma, har format mig som person. Carpe diem – ett ordspråk som fler borde anamma.
(Sätt på högtalarna när du ser filmen för att lyssna på låten som till stor del stämmer in på mig)

/Elin

Fin helg

Hemma efter en toppenhelg i fjällvärlden. Det har varit en helg med stor förkänsla av vårvintern som snart startar på allvar här uppe i norr. Sköna dagar med fina situationer med hundarna. Boy fortsätter göra mig glad. Trots att det blev en eftergång på lördagen är jag sjukt nöjd med honom. Han sökte i bra format och i god kontakt. Att han dessutom stod kvar för fågeln när en skoteridiot passerade honom på 10-15 meter förvånar mig, ännu mer förvånad blev jag att det var fågel där skotern just hade passerat.
Det blev en fin resning men sedan gick säkringarna i proppskåpet hos killen som satte av efter och det blev för lång eftergång. :-)Fick sedan ett lyckat fågelarbete. Även Uffe och hans unghund Chanel fick också fågelarbete. Hon satt tryggt kvar när en stor flock fjällripor flög över huvudet på henne. Bra jobbat!

I dag fick även Scott följa med ut på fjället. Han fick prova på att gå i parsläpp med annan hund. Det märks att han är valp ännu, men det var kul att han var väldigt i kontakt och att man lätt kunde få honom att släppa hakningen.

Batterierna är nu laddade för en ny arbetsvecka.
/Elin

Filmsnutt

Här är en liten filmsnutt från förmiddagens dragtur med settrarna. Ingen toppfart på grund av att spåret var nysladdat och mjukt. Men kul i allafall för både tvåbent- och fyrbentingarna.

/Elin

Dagens skulle vilja ha-inlägg


Sitter och surfar runt på olika webbutiker. Det finns mycket fint och braiga funktionsplagg som jag mer än gärna skulle vilja ha. Mina windstopperhandskar har gjort sitt efter flera säsonger. En sån där tröja från Aclima skulle sitta som ett smäck en kall vinterdag på fjället. 🙂
/Elin

Jubileumsfest och träning

Det var en trevlig kväll i går i Luleå i samband med fågelhundklubbens 10-årsjubileum och årsmöte. Vi var ett ganska stort gäng medlemmar som hade samlats för att umgås och äta god mat. Stort grattis till vinnarna av SNFK:s vandringspriser 2011 som gick till UKL: Högfjällshunden Mac, ägare Dick Johansson, ÖKL: Högfjällshunden Humle, ägare Dick Johansson och SKL: Borgeflon’s KN Kikki, ägare Olov Åhman.

Kylh-vetet håller i sig så det blir inte så många långa pass ute med hundarna. I dag har jag förenat träning med tråkgöra, för att aktivera de fyrbenta. Bland annat fick Boy bära dummys och vedträn i samband med att ved hämtades in, Stacie fick några inkallningsövningar när jag var ute med soporna och Scott har haft ett kort träningspass i värmetäcke i samband med en prommis.

/Elin

Kallt om snoken

Kylan håller i sig. I morse hade vi minus 27 grader. Hos Kicki och Uffe, som bor 6 km bort, var det över 37 minus. Så man kan nästan säga att vi hade ”blida”. 🙂

Har varit ute på en liten skidtur på morgonen. Det bet fint i både näsa och kinder. Men skönt att få lite frisk luft.

Hoppas det blir lite varmare mot kvällen då vi beger oss till Luleå för årsmöte och middag med fågelhundsklubben.

/Elin