Fin helg

Hemma efter en toppenhelg i fjällvärlden. Det har varit en helg med stor förkänsla av vårvintern som snart startar på allvar här uppe i norr. Sköna dagar med fina situationer med hundarna. Boy fortsätter göra mig glad. Trots att det blev en eftergång på lördagen är jag sjukt nöjd med honom. Han sökte i bra format och i god kontakt. Att han dessutom stod kvar för fågeln när en skoteridiot passerade honom på 10-15 meter förvånar mig, ännu mer förvånad blev jag att det var fågel där skotern just hade passerat.
Det blev en fin resning men sedan gick säkringarna i proppskåpet hos killen som satte av efter och det blev för lång eftergång. :-)Fick sedan ett lyckat fågelarbete. Även Uffe och hans unghund Chanel fick också fågelarbete. Hon satt tryggt kvar när en stor flock fjällripor flög över huvudet på henne. Bra jobbat!

[nggallery id=28]

I dag fick även Scott följa med ut på fjället. Han fick prova på att gå i parsläpp med annan hund. Det märks att han är valp ännu, men det var kul att han var väldigt i kontakt och att man lätt kunde få honom att släppa hakningen.

Batterierna är nu laddade för en ny arbetsvecka.
/Elin

Relaterade inlägg