Förkylt

I dag är det en smått tung dag. Jag kände redan natten till i går att det liksom kliade i halsen. Under hela dagen på jobbet fortsatte det och i går kväll kom det sviniga halsontet. Att vakna i morse var inte kul. huvudet kändes tungt och mosigt och det var inte härligt att andas med en igentäppt hals och när jag skulle prata med Linus fick jag knappt fram ett ord. Nu känns det lite bättre, jag har kurerat mig hela dagen.

Efter lunch tog jag med mig Boy ut i skogen för att jag skulle få lite frisk luft och rensa luftvägarna lite grann. Efter bara 5 minuter signalerade GPS:en att han stod. Mycket riktigt så stod han cirka 70 meter in i den täta skogen. Det tog flera minuter innan jag hittade igen honom. Han stod i ett stramt och stiligt stånd och jag skulle just skidra upp mot honom genom riset när jag råkade trycka upp den stora tjädern. *skit också* Boy sprang fram till där fågeln hade suttit och tog nytt stånd, jag skickade på honom igen på sök och stod själv kvar och muttrade lite för att situationen inte blev komplett. Kul i allafall att vi hittade fågel.

Nu blir det att krypa ner under täcket i soffan och se lite film tills Leffe kommer hem.

Du missar väl inte att det är kalenderdags i morgon, då öppnas första luckan i min kalender. www.elinsite.com/julkalendern

Matfylld helg

Hemma igen efter en helg i fjällvärlden och husvagnen. I går var vi i Tjärnberg och åt julbord ett stort gäng, däribland pappa, Jorunn, min farbror, faster, morbror, kusiner och många fler. Jag tror vi var närmare 20 personer. När jag var liten var vi varje år på julbord i Tjärnberg och det är en riktigt nostalgisk upplevelse att åka dit igen eftersom det är precis som det var då med samma traditioner. Maten är ett kapitel i sig. Julbordet dignar av 100 olika hemlagade matsorter. Varje år lägger det till en ny maträtt utan att ta bort någon gammal. Jag provade i år att käka strutskött. Det var helt okej, kanske inte något som jag skulle köpa hem och tillaga, men kul att ha provat.


Delar av julbordet.

Helgen har annars bjudit på trevliga pratstunder med släkt och vänner samt en hel del mys i husvagnen.


Linus morgonmyser med hundarna.


Kajsa – min farbror och fasters nya hund.

I kväll blir det att softa i soffan. Det känns att man har intagit en hel del mat och andra godsaker i helgen.

Adventsljus

Julgardinerna är upphängda och adventsljusstaken är tillverkad. Nu blir det några korta, men intensiva träningspass ute på gården med hundarna.

Mysiga känslor

Inför det här årets juletid blir jag mer och mer uppfylld av känslor. Julkänslor skulle jag tro att det är. Jag gillar julen och har alltid gjort det, men de senaste åren tycker jag att jag har saknat de där rätta känslorna. Nu går jag igång på annonser med julpynt, blir inspirerad av fina juldekorationer som vänner och bekanta gör samt av julsakerna som affärerna är fyllda av. Undrar om dessa känslor håller i sig fram till julafton, jag hoppas det eftersom jag tycker det är så mysigt.

I dag har jag varit och inhandlat siffor som jag ska sätta fast på blockljus och ha som adventsljus i stället för stake. 😉 I morgon ska jag bege mig ut i skogen och hämta in granris och förhoppningsvis kottar om jag hittar några. Dumt att jag inte plockade in några innan snön kom!

I kväll har vi varit på skolan och träffat representanter från kommnunen angående skolans framtid. Om deras förslag går igenom så läggs skolan ner efter det här läsåret. Vilket man har stor förståelse för eftersom elevunderlaget är alldeles för litet. Fast visst känns det lite trist.

Nu ska jag fortsätta se på halv åtta hos mig som den här veckan sänds från Piteå. Kul att se.

Lite julpirr

I dag har jag tagit ner alla gardiner och slängt dem i tvätten, dammtorkat både här och där, dammsugit tavellister, golvlister och taklister. Jag har till och med duschat alla stora gröna växter så att bladen numera glänser istället för att vara täckta av ett lager damm och hundhår. Snacka om galet nitisk. Vilket känns både här och där, kan jag intyga.

Jag har inte tagit fram julsakerna ännu, tror jag väntar till i morgon. Det känns ganska luftigt att vara gardinlös. 🙂 Julkänslorna har börjat smyga sig på mig. Kanske är det den kommande helgens julbord som gör att det spritter lite i magen. Jag längtar efter doften av nybakt julbröd. Jag älskar julens dofter. Glögg, saffran, kanel och alla julblommorna. Det skapar en skön hemtrevnad.

I morse drog jag på mig skidorna och åkte ut med hundarna. Är det något som de älskar så är det att få fara fram som ett ”jehu” med matte i släptåg. 🙂

Jävlighet även på utsidan

Jag avskyr de här dagarna, då värken väcker en med en brutal råhet. Grannen tittade in på förmiddagen och konstaterade att jag såg för jävlig ut. Jävligheten syntes med andra ord även på utsidan och inte bara på insidan, som den så ofta gör. Att leva med värk är inte synligt alla gånger. Har man ett brutet ben så ser folk det och har större förståelse. Att leva med ”osynlig” värk är inte lika lätt att se eller förstå.

Efter ett gäng piller klädde jag på mig och begav mig ut med hundarna i skogen. Att röra på sig kan många gånger lindra. Man ökar blodcirkulationen i muskulaturen.

Nu känns det lite bättre.

Andra certet

Vi har just kommit hem från vår långa dagstur till Kiruna. Det blev 88 mil. Vi klev upp klockan 3 i natt och åkte strax före 4. Kan lugnt säga att man var allt annat än pigg. Vi fick göra flera stopp bara för att få lite frisk luft och piggna till. Men det blev en kanondag. Boy vann jaktklassen, fick sitt andra raka CERT och placerade sig slutligen som 3:e bästa hane på ÖNFK:s utställning. Domare var Marina Bengtsson.

Boys kritik:
En 2-årig hane av utmärkt typ. Maskulint och vackert huvud och utryck med mörka vackra ögon. Utmärkt över- och underlinje. Välutvecklad bröstkorg. Fina tassar. Rör sig med ett effektivt steg. Vacker päls och färg.


Något suddiga fartbilder tagna i ett svårfotat ljus. 🙂

I kväll lär man somna som en stock i soffan!


Här är en bild som jag tog i farten halvvägs ut genom bilrutan på två älgar.

Full fart mot helgen

Äntligen fredag! Nu är det full fart mot en händelserik helg. I morgon bitti, riktigt bitti, åker jag och Leffe iväg på en ”liten” tripp. Vi beger oss mot Kiruna för hundutställning med Boy. Jag gissar att man kommer att känna att man lever när väckaren ringer ruggigt tidigt i morgon. Eller i natt kanske man ska säga.

Det blir nog en trevlig tur. Lite många mil kanske. Men vad tusan! 🙂

I kväll blir det middag hos Kicki och Uffe sen blir det nog sängen ganska tidigt skulle jag tro.

Här kommer en bild på Boys snygge pappa Ego Boy som jag fått av Ola. Stort tack för bilden! Det finns så grymt många likheter mellan son och far.


Ego Boy in action. Fotograf: Thomas Tängerfors

Kuddmarodör

I dag blev jag klar med årets julkalender. Så nu kan jag ta det lugnt och invänta den 1 dec. Kalendern hittar ni här: www.elinsite.com/julkalendern.

I förmiddags var det så grymt fint väder så det hade varit brottsligt att stanna inne på den lediga dagen. Så jag tog med mig hundarna och gick en långpromenad. Något som de uppskattade.

Vad jag däremot inte allt uppskattar är när de fyrbenta hittar på hyss. Boy är en liten luring som då och då gör lite galna saker. Han har ju, som ni tidigare vet, en förkärlek till kuddar. I dag hade han smygit upp i sängen och hämtat en av mina kuddar. Han ser absolut inte skyldig ut på bild, speciellt inte när luddet i munnen avslöjar hans upptåg.


VA! Jag har inte gjort något!! Kom inte här och kalla mig för sabotör!

Hemma igen

hemma igen efter en mysig och avkopplande helg i husvagnen. Avkopplande har den verkligen varit. I går tog jag med mig hundarna ut i skogen. Jag gick en bit upp mot fjället där de fick springa av sig lite energi. Gissa om de gillade att springa i den relativt lätta snön som bitvis var ganska djup.

Efter promenaden körde jag ett kortare lydnadspass med en och en hund på parkeringen innan jag tog mig en riktigt varm dusch. Efteråt kurade jag ner mig i husvagnssoffan med en bok.
En hel del onyttigheter har slinkit ner under helgen. 🙂

I går var det också EFIT. Något som jag helt glömde bort på eftermiddagen. Men några bilder blev det i allafall under dagen.