En liten bild

Min enda arbetsdag den här veckan är slut. Nu väntar återigen ett par lediga dagar. Det känns inte helt fel. 🙂

Här kommer en bild på nya frisyren som är bra mycket kortare än vad jag brukar ha. Är dock inte speciellt stylad efter arbetsdagens slut. Men, men what a h*ll. Här är den i allafall:

Julhelg i stillhet

En stillsam julhelg har passerat. Vi firade julen här hemma bara familjen. Det var riktigt mysigt och framför allt avkopplande. Jag kände att vi behövde det i och med att december har varit så grymt stressig, sen har Leffe jobbat i stort sett dag och natt i närmare en veckas tid, innan jul, med plogningen.

I går var vi till stan en sväng för att spana in mellandagsrean. Nu har även vi lämnat tjock-tv-klubben. Vi införskaffade en platt-tv. Det var på tiden. Jag köpte mig även en ny vinterjacka som tyvärr inte var på rea, men som inte heller var allt för dyr. Den är grymt varm och skön.

I dag åkte jag ner på morgonen för att försöka få en klipptid samt besöka biblan. Efter att jag hade bokat en tid hos frissan tog jag bilen till biblan. När jag närmade mig parkeringen rasslade det till utav bara f*n i motorn och en varningslampa tändes samtidigt som att ratten började bli tungrattat. Förbaskat! Det var bara att lämna bilen där, låna böcker och sedan kuta tvärs igenom hela stan till frisören. Samtidigt fick Leffe åka ner till stan och kolla motorn samt fixa reservdelar. 

Inte kul. Däremot var det kul hos frisören. Jag har klippt av håret rejält. Eller klippt är väl fel att säga. Hon fick fria händer att använda en hårkniv. Så det blev en totalt ny frisyr med massa spret. Nu återstår det att se hur glad man blir på morgonen när man ska få till frisyren också. 🙂

Jag mötte upp på parkeringen igen och Leffe konstaterade att det var fläktremmen och en annan makapär i motorn som hade farit. Jag skyndade mig in i bilen och körde på nåder hem i sakta mak utan vare sig lysen eller fläkt. Gissa om det var lite småkyligt. Men hem kom jag och batteriet höll precis tills jag stannade av vid garaget.

Nu har han bilen där inne och jag hoppas att inget annat har gått sönder i motorn som ger dollarsedlarna vingar.

Var är harmonin?

Det är nästan så att jag ser fram emot att decembermånad ska ta slut. Jag har den allra mesta av min vakna tid en känsla av stress som växlar i intensitet. Jag har flera ”att-göra-listor” och checklistor som jag försöker prioritera rätt. Det känns som om jag hela tiden har något som inte är gjort som borde göras.

Jag hoppas innerligt att jag kan släppa på allt och bara koppla av under julhelgen. Vill att den totala känslan av harmoni ska infinna sig. Hur jag har det kroppsligt utelämnar jag. Det hade kunnat vara bättre.

Det blev ett kort och gnälligt inlägg. F´låt!

Tiden går fort

Det känns som om det var i går som vi hämtade hem en liten parvel vid namn Boy. Tiden går fort, nu är parveln inte så liten längre. I dag blir han två år och lämnar ungdomsstadiet och tar klivet in i vuxenvärlden. Vi har hunnit med massor av saker under hans första två år. Ser fram emot många långa år framöver med vår härlige setterkille.

Stort grattis till alla syskon i B-kullen.

Julstress

Tiden går ruggigt fort. Jag kan lugnt säga att jag har börjat känna av julstressen. Än återstår det en hel del julklappsinköp och andra förberedelser.

Det har varit en ganska intensiv vecka med en hel del att göra både på jobbet och hemma. Men i kväll släpper jag stressen ett tag och ska i stället ha kul på julfesten med jobbet.

Trevlig kväll!

Mystisk väckare

I dag ska ett mysterium utredas. I går, när jag skulle ställa väckaren, upptäckte jag att den ordinarie tiden var en timme fel. Den visade 22 i stället för 23. Nåja, jag ställde om klockan och kröp ner i sängen.
Jag har en viss nojja över att väckaren inte ska ringa så jag ställer alltid mobilen 5 minuter efter väckaren, som säkerhet.

I morse vaknade jag av mobilen. Trött som tusan stängde jag av den och gick ner. Konstaterade bara att jag nog hade varit svinigt trött eftersom jag inte hört ordinarie väckare. Men när jag sedan vid 7 gick upp för att väcka Linus kastade jag ett öga in i vårt sovrum och ser att väckaren visade 06:00. Alltså, återigen en timme fel. Va fan händer!! Vem tusan är det som jävlas med mig? Tekniken eller?

Helgen har som vanligt gått fort. I lördags var jag i Kalix på en provledningskurs. På kvällen blev vi bjudna på en smarrig middag hos Kicki och Uffe. I går var jag ute två timmar i skogen med hundarna. Först en timme med Boy och sedan en timme med Stacie. Hon låg inte högt i värde när hon totalt stängde av hörseln när vi skulle bege oss hemåt. Hon skulle bara veta vilka ramsor jag rabblade.
På eftermiddagen gjorde jag och Leffe en matsedel för veckan och åkte ner till stan. Det är så grymt skönt att ha måltiderna planerade.

I dag är det ledig dag. Jag har tänkt börja planera julhandlingen och alla övriga julsysslor som ska göras måste jag skriva ner. Jag känner av julstressen och börjar ha lite panik över att inga julklappar är inhandlade ännu.

Skön morgonpromenad

Det halsonda och den täta näsan har övergått till en retsam hosta.
I går var det dags att öppna den första luckan i julkalendern. Vilket tryck det blev på kalendern under dagen. Det är kul.


Härlig morgonpromenad med stämningsfullt ljus.

Jag tog en tur med hundarna efter skogsvägen när jag rättat alla svaren nu på morgonen. Det var uppfriskande och rofyllt. Älskar morgonljuset när solen håller på att gå upp. Nu laddas det för kvällsjobb på tidningsfabriken. Men innan dess ska jag kika förbi och mata ett gäng charmiga killvalpar som bara blir busigare och busigare.