Nytt utseende och efit

Leker lite med en ny layout på sidan. Är inte helt nöjd. Ska koda vidare i css:en. 🙂

Förkylningen håller sakta men säkert på att ge med sig. Jag är fortfarande lite tät i halsen på morgnarna och så har jag en retsam hosta. Men inget mer, så man får väl vara glad för det lilla.

I lördags var det EFIT. Jag fotade delar av dagen. På kvällen fick vi främmande, så jag glömde faktiskt bort att fota. Men här är bilderna i allafall.

Stark tjej med gudomlig röst

Ramlade över ett youtube-klipp med en åttaårig tjej. Hon berörde mig djupt med hennes röst. Rhema Marvanne är 8 år och gospelssångerska. Hon förlorade sin mamma i cancer 2008. Rhema har ett stort hjärta och vill fortsätta sjunga för att hedra sin mamma, som var låtskrivare, hedra henne med sin röst som mamman, enligt Rhema, skänkte henne.

Här är ett klipp med Rhema och hennes pappa:

Här är ett klipp där Rhema, som 7-åring, framför O holy night:

Det är svårt att inte beröras av denna unga och starka tjej som har en gudomlig stämma.

Ung kärlek och tidsuppfattning

Bild: google.com

Jag stod mellan två tjejer och en kille i en kö på Vallsberget i lördags. Fick höra följande dialog:

Killen till ena tjejen: Hur känns det att vara kär i ”förnamn efternamn”?
Tjejen: Jag är inte kär i han. Hur känns det själv att vara kär i ”förnamn efternamn”?
Killen: Men typ ofta att jag är kär i henne!!
Tjejen: Ja, men det är du ju! Du har ju frågat chans på henne.
Killen: Men det är ju längesen, det är ju  typ två veckor sedan!

Det är lite charmigt med de unga och kärleken och framför allt deras tidsuppfattning. För visst är ju två veckor väldigt länge sedan.

Jag fick dessutom svar på min fråga om man fortfarande frågar chans på varandra. Och det verkar man göra, i allafall när man är i mellanstadieålder.

Söndagstankar

Helgen närmar sig sitt slut. I går var jag och Linus på Vallsberget och åkte slalom. Linus var helnjöd med sina nya pjäxor som han fick i fredags. Efter en hel del jagande runt i stan hittade vi till slut ett par som inte var allt för dyra. Jag hoppas innerligt att hans fötter snart slutar att växa. Han har cirka 41 i storlek nu och jag gissar att han lär hamna på 42-43 när han har vuxit klart.

Gårdagen var jättemysig och man fick en stor dos vårkänslor när solen sken och det var bara ett par minus. Jag skrattade för mig själv när jag skulle försöka åka efter Linus i skogen. Jag passerade ett par unga coola grabbar, varav den ena sa” Shit, hon är gammal”. Antagligen ansåg de att jag var allt för gammal för att åka offpist. 🙂

I dag har jag varit på en nära mil lång skidtur med settrarna. Nu blir det en stunds vila i soffan. Är helt ”fucked-up” i nacken.

I och med att vi har ett ganska stort hus som vi har bott i väldigt många år så finns det en hel del i alla skrymseln och vrår. Man sparar på allt möjligt likt en hamster. Tidigare i dag översköljdes jag av sådana där ”jag vill kasta allt”-känslor. Tänk om man hade ett gäng stora containrar stående utanför huset, så enkelt det vore att kasta allt så att det blev sorterat på en gång. I vår måste vi verkligen ta tag i projekt ”rensa-röran” och kasta allt som inte betyder något samt som man inte heller har något behov av.

I bland blir det så övermäktigt när man röjer. Man har en förmåga att börja röja på fler ställen samtidigt och man knäcker sig totalt. Därför ska jag försöka göra projektet lite mer lätthanterligt. Det gör inget om man tar en liten låda ena gången och kanske en garderob en annan gång. Man behöver inte ta hela huset på en och samma gång.

Jag har även lite småångest över att Boy inte är klar med apporten ännu och provsäsongen snart drar igång. Jag vill att det ska funka klockrent till 110 procent innan jag avlägger apportprovet som krävs för start i öppenklass. Jag har sådana höga krav på mig själv ibland så det är inte klokt. Man kan nog lugnt säga att jag då och då lider av prestationsångest.

Fin januaridag

Ledig i dag och i morgon vilket känns skönt. I dag har det varit en härlig dag med endast 6 minusgrader och strålande sol från en blå himmel. (Klicka på bilden nedan för att se den i fullstor storlek.)

Efter att Linus hade åkt till skolan i morse kröp jag ner under täcket i soffan. Såg en stund på tv tills strömmen for. Blev så irriterad så jag gav tusan i allt och la mig istället och sov en stund. När jag vaknade till hade strömmen fortfarande inte kommit tillbaka. Efter ett samtal till elbolaget fick jag veta att det var planerat. Hmm.. någon infolapp har inte vi fått.

Tog med mig hundarna ut på en skön skidtur. Strömmen kom inte tillbaka förräns vid två-tiden. Tänk att man ska bli så ”handikappad” utan ström.

Som en ekorre

Bild från google.

Det känns som om jag befinner mig mitt i ett ekorrhjul. Tiden rusar fram, måstena hopar sig och värken behöver vi inte ens nämna hur den är.

Men bortsett från det är det väl ganska bra ändå. 🙂

Mysig allé


En bild från dagens skidtur som gick i lös nysnö som kommit under natten/morgonen.
”Allén” upp mot vår by är riktigt mysig att skidra genom. På kvällarna ger de snötyngda träden en känsla av att befinna sig i en saga när man kör skoter.

En dag i badet

Just hemkommen efter en familjedag i plurret på havsbadet. Lite kallt var det. Men trevligt. Framför allt de varma bubbelbaden var mysiga. 🙂

Nu ska jag fortsätta med mitt gardinprojekt i vardagsrummet. Jag köpte färdiga gardinlängder tidigare i veckan som jag har klippt av samt gjort hällor till. Den här gången blev det helvita skira gardiner som släpper in massor med ljus. Känns väldigt luftigt och harmoniskt. Min symaskin har tidigare tjorvat ihop efter ett tag, men igår höll den ihop hela kvällen. Så nu kanske man skulle ta tag i kuddsyandet som har legat på hyllan. Har en hel del tyger och kuddfyll som skulle ge lite färgklickar till soffan.