Instruktörskursen

Hemma igen efter andra och sista steget i instruktörskursen. Det har varit en intensiv och rolig helg som i dag avslutades med att vi hade egna grupper som vi ledde. Det var pirrigt innan, men det gick jättebra. Det var riktigt roligt och inspirerande.


En av lördagens övningar gjordes med andras hundar. Här har jag Pointern Bosse i kopplet. En superfin dag med härligt väder.


Detalj från det charmiga köket på lantgården i Pålberget där vi bodde.


Efter eftermiddagens övningar med våra elever var det många nya intryck som skulle smältas. Här vilar Figo sig när vi avslutar dagen.

Det har varit riktigt inspirerande att ha gått den här kursen. Efter dagens examens-prov blev man rejält peppad inför kommande aktiviteter.

Kurshelg

Fixar och donar inför helgen. Det är dags för den andra delen i instruktörskursen. Kommer nog att vara lite trött söndagkväll efter ytterligare en teori-rik helg varvat med träning. Ska bli kul.

Önskar alla en riktigt trevlig helg!

Vårkänslor

Ledigtisdagen bjöd på finväder och -15 grader. Nu känns det verkligen att det är vår i luften. Jag tog med mig Boy ut på en längre träningsrunda. Det blev en lyckad runda med bland annat apportträning. Efteråt var det Stacies tur att komma ut och jobba lite grann. The old lady, Fly, fick sedan vara ute och busa lite grann.


Sol, sol och åter sol.


Boy funderar åt vilket håll jag vill att han ska söka ut.


Den gamla lagården vid ängen på nedsidan av byn är så charmig.

Måndagstrött

I kväll är man minst sagt trött. Steg upp före tuppen i dag eftersom jag hade ett tidigt inbokat jobb på tidningen. Så den här bilden på mig och Boy, som togs för en liten stund sedan, talar sitt tydliga språk: Dags att gå och vila! 🙂


Tror att både jag och Boy är minst lika måndagströtta. Här delar han stol med mig. ”Finns det hjärterum – finns det stjärterum”.

I går var det EFIT. Här är mina bilder från dagen:

Myshelg

Hemma igen efter en riktig myshelg som har innehållit en hel del hundträning men framför allt avkoppling. Jag åkte upp ensam med enbart Boy med mig den här helgen. Leffe kunde inte följa med eftersom han hade jourhelg och Linus valde att sova hos en kompis i stället för att ”hänga” med mamma.

I går skidrade jag upp på fjället tillsammans med Uffe och Dick för att träna hundarna. Säsongens första träningstur var en toppendag. Det var inte allt för kallt och stundvis sken solen. Någon situation blev det inte för mig och Boy. Men jag var helnöjd efteråt med hans arbete. Han sökte på bra i god kontakt. När vi sedan svängde ner med bilen mot campingen fick vi syn på Johan som stod uppe i snöhögen och fotade. Det visade sig att det var en snäll ripa som agerade fotomodell. Jag tog ut Boy och fick både fågelarbete och foton på pippin. Kul avslutning på en bra dag.

I dag var det en något molnig morgon som ganska snabbt förvandlades till en riktigt vårvinterdag med blå himmel och strålande sol. Vi hann med en liten tur ut med hundarna innan vi åkte hemåt.

Här kommer ett gäng bilder från helgen:

Uffe med Blossa och Asta.


Ripan sitter snällt och poserar för kameran på snöhögen.


Boy står för ripan vid trädet.


Söndagmorgon bjöd på ett dimmigt väder …


… men ganska snart sprack det upp och det blev en riktig vårvinterdag.


Galet kul att springa av sig lite energi på isen.


Bus med syrran Blossa.


Lite apportträning hann vi med innan vi styrde kosan hemåt.

EFIT-bilderna från i dag kommer att läggas ut lite senare.
Continue reading

Mot fjällvärlden

Packar väskan för en helg i fjällvärlden med hundträning och avkoppling i husvagnen. Väderprognoserna ser lovande ut för lördagen och söndagen. Det ska inte bli så kallt. Får hoppas att de har rätt.

Ha en trevlig helg allihopa!

Betala och se glad ut

Jag är, precis som alla andra, less på kylan. Jag känner mig även grymt less på all rapportering överallt om ”extrem kyla” och liknande. Det känns inte som om det är något väldigt unikt att vi har kallt, inte här uppe i alla fall. Jag vet inte, kanske är jag från en annan planet eller något. Men som sagt var så är jag, trots mina tvivel på att det handlar om extremkyla, less på att ha det kallt. Jag längtar enormt mycket efter vårvintern med sina härliga solstinna dagar.


Bild från en träningsdag på fjället, april 2010.

Leffe ringde tidigare och meddelade vad de hade kommit fram till på verkstaden. Det visade sig att ytterligare en sak hade gått sönder i motorn. Så slutsumman för reperationerna hamnar strax under 5 000. Gahh! Det känns som om man hade kunnat lägga dom pengarna på något trevligare, men vi är ju i behov av bilen, så det är bara att betala och se glad ut.

Bilstrul

En schysst arbetsdag fick ändrade vindar när jag slutade och skulle starta bilen för att åka och handla och sedemera bege mig hemåt. Så fort jag hade vridit om nyckeln började batterilampan lysa. *mutter och elände* Skyndade mig att stänga av bilen och ringa Leffe som fick vända om (han hade redan hunnit ett par mil). Han konstaterade ganska fort, efter att ha kollat under huven, att bulten till sträckaren som hör till fläktremmen hade gått igen. Det är nu tredje gången inom loppet av ett halvår.

Istället för att börja bogsera hem bilen alternativt köra den så länge strömmen skulle räcka i kylan valde vi att lämna in den på verkstaden. Dessutom kände Leffe sig så less så att han ville inte byta det där igen själv.
Så nu är man billös igen ett par dagar. *skiiit* När man bor som man bor är man ganska beroende av fordon.

Nåväl, bara bita i sura äpplet och hoppas att kostnaden inte blir allt för dyr.
I övrigt har det som sagt var varit en bra dag på jobbet där flera roliga jobb har bokats in för framtiden.

Försmak av tonåren

”Jag känner på mig att du har städat mitt rum i dag”. Den kommentaren sa Linus när han kom hem från skolan i eftermiddag. Men tji fick han! Jag kikade in i hans rum på förmiddagen och vände direkt. Rörigt är bara förnamnet. Nu har fått i uppdrag att ta tag i städningen själv.

I sommar fyller han 13 och jag har fått en försmak av tonåren. Han har alltid varit lite småtrög att väcka på morgonen. Men det har gått ganska fort att få upp honom, dock har hans humör varit allt annat än gemytlig på morgonkvisten. Den senaste tiden har det varit helt hopplöst att få kontakt med honom. Det är ett evigt tjatande och gnatade på morgonen. Det märks att han börjar komma i den åldern då sömnen har en stor betydelse. Tack och lov har vi inga tonårsstrider som många har. Men det lär nog komma. 🙂

I dag har duktighetspoängen haglat över mig. Jag har kokat älgköttsoppa och bakat bröd. I morse hade vi riktigt kallt, nära 24 minus. Något som hör till ovanligheten här uppe på ”berget”. Vi har sällan under 20 minusgrader. Det har bara blivit en kort prommis med hundarna. Får försöka aktivera dom lite grann inomhus i stället.