Söndagstankar

Helgen närmar sig sitt slut. I går var jag och Linus på Vallsberget och åkte slalom. Linus var helnjöd med sina nya pjäxor som han fick i fredags. Efter en hel del jagande runt i stan hittade vi till slut ett par som inte var allt för dyra. Jag hoppas innerligt att hans fötter snart slutar att växa. Han har cirka 41 i storlek nu och jag gissar att han lär hamna på 42-43 när han har vuxit klart.

Gårdagen var jättemysig och man fick en stor dos vårkänslor när solen sken och det var bara ett par minus. Jag skrattade för mig själv när jag skulle försöka åka efter Linus i skogen. Jag passerade ett par unga coola grabbar, varav den ena sa” Shit, hon är gammal”. Antagligen ansåg de att jag var allt för gammal för att åka offpist. 🙂

I dag har jag varit på en nära mil lång skidtur med settrarna. Nu blir det en stunds vila i soffan. Är helt ”fucked-up” i nacken.

I och med att vi har ett ganska stort hus som vi har bott i väldigt många år så finns det en hel del i alla skrymseln och vrår. Man sparar på allt möjligt likt en hamster. Tidigare i dag översköljdes jag av sådana där ”jag vill kasta allt”-känslor. Tänk om man hade ett gäng stora containrar stående utanför huset, så enkelt det vore att kasta allt så att det blev sorterat på en gång. I vår måste vi verkligen ta tag i projekt ”rensa-röran” och kasta allt som inte betyder något samt som man inte heller har något behov av.

I bland blir det så övermäktigt när man röjer. Man har en förmåga att börja röja på fler ställen samtidigt och man knäcker sig totalt. Därför ska jag försöka göra projektet lite mer lätthanterligt. Det gör inget om man tar en liten låda ena gången och kanske en garderob en annan gång. Man behöver inte ta hela huset på en och samma gång.

Jag har även lite småångest över att Boy inte är klar med apporten ännu och provsäsongen snart drar igång. Jag vill att det ska funka klockrent till 110 procent innan jag avlägger apportprovet som krävs för start i öppenklass. Jag har sådana höga krav på mig själv ibland så det är inte klokt. Man kan nog lugnt säga att jag då och då lider av prestationsångest.

Relaterade inlägg