Julhelg i stillhet

En stillsam julhelg har passerat. Vi firade julen här hemma bara familjen. Det var riktigt mysigt och framför allt avkopplande. Jag kände att vi behövde det i och med att december har varit så grymt stressig, sen har Leffe jobbat i stort sett dag och natt i närmare en veckas tid, innan jul, med plogningen.

I går var vi till stan en sväng för att spana in mellandagsrean. Nu har även vi lämnat tjock-tv-klubben. Vi införskaffade en platt-tv. Det var på tiden. Jag köpte mig även en ny vinterjacka som tyvärr inte var på rea, men som inte heller var allt för dyr. Den är grymt varm och skön.

I dag åkte jag ner på morgonen för att försöka få en klipptid samt besöka biblan. Efter att jag hade bokat en tid hos frissan tog jag bilen till biblan. När jag närmade mig parkeringen rasslade det till utav bara f*n i motorn och en varningslampa tändes samtidigt som att ratten började bli tungrattat. Förbaskat! Det var bara att lämna bilen där, låna böcker och sedan kuta tvärs igenom hela stan till frisören. Samtidigt fick Leffe åka ner till stan och kolla motorn samt fixa reservdelar. 

Inte kul. Däremot var det kul hos frisören. Jag har klippt av håret rejält. Eller klippt är väl fel att säga. Hon fick fria händer att använda en hårkniv. Så det blev en totalt ny frisyr med massa spret. Nu återstår det att se hur glad man blir på morgonen när man ska få till frisyren också. 🙂

Jag mötte upp på parkeringen igen och Leffe konstaterade att det var fläktremmen och en annan makapär i motorn som hade farit. Jag skyndade mig in i bilen och körde på nåder hem i sakta mak utan vare sig lysen eller fläkt. Gissa om det var lite småkyligt. Men hem kom jag och batteriet höll precis tills jag stannade av vid garaget.

Nu har han bilen där inne och jag hoppas att inget annat har gått sönder i motorn som ger dollarsedlarna vingar.

Relaterade inlägg