Lite julpirr

I dag har jag tagit ner alla gardiner och slängt dem i tvätten, dammtorkat både här och där, dammsugit tavellister, golvlister och taklister. Jag har till och med duschat alla stora gröna växter så att bladen numera glänser istället för att vara täckta av ett lager damm och hundhår. Snacka om galet nitisk. Vilket känns både här och där, kan jag intyga.

Jag har inte tagit fram julsakerna ännu, tror jag väntar till i morgon. Det känns ganska luftigt att vara gardinlös. 🙂 Julkänslorna har börjat smyga sig på mig. Kanske är det den kommande helgens julbord som gör att det spritter lite i magen. Jag längtar efter doften av nybakt julbröd. Jag älskar julens dofter. Glögg, saffran, kanel och alla julblommorna. Det skapar en skön hemtrevnad.

I morse drog jag på mig skidorna och åkte ut med hundarna. Är det något som de älskar så är det att få fara fram som ett ”jehu” med matte i släptåg. 🙂

Relaterade inlägg

En tanke på “Lite julpirr

  1. Här julpyntas det för brinnande livet….tomtar, julgardiner, skålar med apelsiner, nej, då skämt och sido: Men lite adventsfint blir det i alla fall! Och så får pojkarna ställa in tomtarna i sina rum….

Kommentarer är stängda.