En slags summering

Det har varit intensivt den senaste tiden på många sätt och vis. Hälsan har inte varit på topp på grund av personliga skäl, men det håller sakta på att vända åt rätt håll. Jag har under våren rasat 9 kilo i vikt och väger nu som jag gjorde när jag var ungdom, vilket inte är okej. Dessutom har jag har haft problem med magen. Allt från magkatarr till laktosproblem som jag har medicinerats för.


Några ur avancerad-gruppen kör slalom. Mats och Jacksson i täten.

I söndags avslutade vi kurserna som vi har hållit i fågelhundsklubben. Vilken rolig kurstid vi har haft. Alla ekipage har gjort stora framsteg vilket gör en både glad och stolt som instruktör.


Scott och jag inväntar att domaren ska bli färdig med att få igång sitt högtalarsystem, så att vi kan börja springa.

19 maj var det dags för Scott att göra sin debut i utställningsringen på SNFK:s utställning. Det blev en lyckad debut. Killen skötte sig exemplarisk och fick fin kritik. Han blev bästa hanvalp med HP och slutade sedan som BIM-valp för domare Leni Finne.


Synkade i stegen. 🙂


Jag och Lexi i ringen.

I början av juni åkte jag till Luleå och hjälpte Tina att handla ett gäng gordon setter på SGSK:s utställning. Det var kul. Jag ställde 4 hundar och 3 av dem fick jag CK med. 🙂 Den ena killen, Elvis, vann sin klass och blev sedan BH-2. Det var roligt att lämna över honom till sin ägare sen.


Så här glada blev vi, jag och Elvis, efter att vi hade placerat oss som BH-2. Glatt samspråk mellan killen och handlern.

Den senaste tiden har regnet i stort sett oupphörligt vräkt ned. Jag är så less så det är inte sant. Några sommarkänslor finns inte. Jag hoppas att solen kommer fram till i morgon, då Linus går ut sjuan. Herregud, var tar åren vägen. Snart fyller bästsonen 14 år. Åren går!

/Elin

Sommarens sista utställning

Har just kommit hem från Gällivare och SKK:s internationella utställning som jag och Kicki har varit på. Det var min sista utställning för den här sommaren. Nu tar vi sommarlov och ägnar oss åt bad, träning och mys!

Boy vann jaktklassen med CK och placerade sig sedan som tredje bästa hane för domaren Rajic Branislav med följande kritik:
”2,5 years old, correct size and balance, beautiful head, excellent color. Correct topline, ribage, angelbone and tail. Movement sound enough, still needs time to fully mature. Coat could be bit richer, well temperamented dog with good movement”.

Pappa Ego Boy hälsade på i dag och hejade på sonen. Finkillen! Det finns så många likheter mellan de två.


Pappa Ego.

I går sov vi över hos Maria i Jokkmokk. Stort tack för den trevliga kvällen med god mat och sovplatsen. Samt stort tack för att du agerade fotograf i dag på utställningen!
Tack Kicki för en kanontrevlig tripp!

Nu bär det av till Finnliden för att käka middag.

Vilken dag!

I dag har jag varit på SNFK:s utställning i Öjebyn och ställt bägge settrarna för domare Kurt Nilsson. Det gick över förväntan bra. Jag är supernöjd.


Finnlidens Anastacia ”Stacie” BIR och BIS-3.

Stacie fick excellent och vann öppenklassen med CK, blev sedan Bästa tik, BIR och slutligen placerade hon sig som BIS-3 i finalen.
Hennes kritik:
”Elegant feminim, utmärkt huvud och uttryck, utmärkt hals, utmärkt rygglinje, bra bröstparti, utmärkta vinklar ben och tassar. Mycket goda rörelser.”


Stacie i full fart i ringen.


Stacie BIR och halvbrorsan Boss BIM.


Finnlidens Beach Boy vann jaktklassen med excellent och blev sedan 2:a Bästa hane med CERT.


Boy i ringen.

Boy fick excellent och vann jaktklassen, blev sedan 2:a Bästa hane med CERT (hans tredje och sista cert).
Boys kritik:
”Maskulin och kraftfull hane med utmärkt huvud och uttryck. Vacker hals och rygglinje, utmärkt bröstparti, mycket goda vinklar, utmärkt benstomme, mycket goda rörelser från sidan, något instabil fram.”

Stort grattis även till Agnetha som blev BIM med kullbrorsan Boss samt till Uffe som blev 3:e Bästa tik med Blossa och slutligen ett stort grattis till Helena som i dag fick championatet med Inez.

Nu laddar vi om batterierna inför morgondagens utställning på SKK.

Fina placeringar

I dag  har vi varit på VBFK:s utställning i Lövånger och ställt bägge settrarna för domaren Marina Bengtsson. Det slutade med fina placeringar för bägge två.

Finnlidens Beach Boy ”Boy” Excellent, 2:a i jaktklassen och 2:a Bästa hane med R-CERTpå VBFK:s utställning i Lövånger 110515. Här har fotografen plåtat innan vi var klar med uppställningen 🙂
Boy fick Excellent i bedömningen i jaktklassen, stod sedan 2:a i konkurrensen med CK och slutade sen som 2:a Bästa hane med Reserv-CERT. Han fick följande kritik:
”2,5 årig hane. Maskulint och vackert huvud & uttryck. Fin över- och underlinje. Välvinklad fram och bak. Utmärkt benstomme. Fina rörelser från sidan. Något trång bak. Vacker päls och färg”.


Finnlidens Anastacia ”Stacie” Excellent ÖKL, 1 ÖKK, CK och 2:a bästa tik.


Stacie in action.

Stacie fick Excellent och vann Öppenklassen för tikarna, fick CK och slutade sedan som 2:a Bästa tik. Hennes kritik:
”4,5 årig tik. Elegant och vackert huvud och uttryck. Utmärkt överlinje. Kunde haft något bättre utvecklad bröstkorg. Tillräckliga vinklar fram och välvinklad bak. Bra benstomme. Fina tassar. Rör sig med mycket bra steg. Vacker päls och färg”

Grattis till Agneta och Dick som vann Öppenklassen för hanar med Boys bror Boss samt slutade 3:e Bästa hane. Dessutom vann de juniorklassen för tikar med Trine som fick CK. Grattis även till Tina och Johan som blev BIR med Qulan!

Jag trodde jag skulle vara mer trött i morse än jag var. Det blev nämligen inte mer än 2,5 timmars sömn i natt. Det berodde på flera faktorer däribland sent i säng, övertrötthet, surrande tonåringar vägg i vägg med sovrummet och en snarkande sambo. Jag flyttade fram och tillbaka från sovrummet och vardagsrummet men till slut lyckades jag somna vid halv fyra tiden i morse. Jag är ganska säker på att jag lär däcka i kväll i soffan.

Andra certet

Vi har just kommit hem från vår långa dagstur till Kiruna. Det blev 88 mil. Vi klev upp klockan 3 i natt och åkte strax före 4. Kan lugnt säga att man var allt annat än pigg. Vi fick göra flera stopp bara för att få lite frisk luft och piggna till. Men det blev en kanondag. Boy vann jaktklassen, fick sitt andra raka CERT och placerade sig slutligen som 3:e bästa hane på ÖNFK:s utställning. Domare var Marina Bengtsson.

Boys kritik:
En 2-årig hane av utmärkt typ. Maskulint och vackert huvud och utryck med mörka vackra ögon. Utmärkt över- och underlinje. Välutvecklad bröstkorg. Fina tassar. Rör sig med ett effektivt steg. Vacker päls och färg.


Något suddiga fartbilder tagna i ett svårfotat ljus. 🙂

I kväll lär man somna som en stock i soffan!


Här är en bild som jag tog i farten halvvägs ut genom bilrutan på två älgar.

Boy BIR och BIS-1

Vilken dag det blev på VBFK:s utställning för Boy. Först vinner han jaktklassen med CERT, blir bästa hane och sedan BIR. I bis-finalen vinner han BIS:et. Kan lugnt säga att glädjen var stor.
Domare var Bo Wallin som gav Boy följande kritik:

”Utmärkt huvud, lagom längd och utmärkta plan. Lång vacker hals, utmärkt överlinje och svans. Välkroppad, välvinklad, välgående. Utmärkta tassar, mycket bra hårlag. Utmärkt helhet.”


J Finnlidens Beach Boy, BIS-1 på VBFK:s utställning i Skellefteå 6/11-10.


BIR Boy och BIM Orrlidens E Inez.  


Så här glad blev både matte och hund när vi sprang hem BIR:et. 🙂


Line-up inför BIS-finalen. Efter flera varv i ringen slutade resultatet:
BIS-1 ES Finnlidens Beach Boy, BIS-2 GS Amscot gone with the wind,
BIS-3 IRSK Happy Luuke´s Creme de cassis, BIS-4 IRSK r/v Påtå Beata-Kajsa,
BIS-5 PH Östbergets Pilot