Matfylld helg

Hemma igen efter en helg i fjällvärlden och husvagnen. I går var vi i Tjärnberg och åt julbord ett stort gäng, däribland pappa, Jorunn, min farbror, faster, morbror, kusiner och många fler. Jag tror vi var närmare 20 personer. När jag var liten var vi varje år på julbord i Tjärnberg och det är en riktigt nostalgisk upplevelse att åka dit igen eftersom det är precis som det var då med samma traditioner. Maten är ett kapitel i sig. Julbordet dignar av 100 olika hemlagade matsorter. Varje år lägger det till en ny maträtt utan att ta bort någon gammal. Jag provade i år att käka strutskött. Det var helt okej, kanske inte något som jag skulle köpa hem och tillaga, men kul att ha provat.


Delar av julbordet.

Helgen har annars bjudit på trevliga pratstunder med släkt och vänner samt en hel del mys i husvagnen.


Linus morgonmyser med hundarna.


Kajsa – min farbror och fasters nya hund.

I kväll blir det att softa i soffan. Det känns att man har intagit en hel del mat och andra godsaker i helgen.

Relaterade inlägg