Kortare hår

Jag har varit och ränt på stan denna lediga tisdag. Har gjort bort en hel del ärenden inför påsk. Handlat och grejjat. Jag fick även en drop-in-tid hos frissan på förmiddagen, så nu är man lite mer korthårig. Känns skönt!

I kväll blir det att färga det. Satsar på mörk mahogny den här gången.

Nu är det nedräkning inför den stundande semestern. Bara en arbetsdag sen är jag ledig i 11 dagar. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns bra.

Låg energinivå

Känner mig tom på ord och tom på ork. Det måste vara det grådassiga vädret som gör att energinivån är under bottenstrecket. Kom hem i eftermiddag från fjällvärlden. Det har varit en minst sagt regnig helg. Det kändes som om det var mitt i sommaren när jag vaknade i natt och hörde regnet smattra frenetiskt på husvagnstaket. Nu går det undan med snösmältningen. Det märks inte minst här hemma på gården. Från i fredags har det minskat rejält. Och som för så många andra hundägare så tinar sådant som har gömts i snö fram i tö. *inte mysigt*

I går åkte jag och Uffe ut en sväng tidigt på morgonen med hundarna. Föret bar så pass att det gick att skidra och hundarna kunde springa, men det slog igenom på sina ställen. Det var en både ris- och ros tur med blandat resultat. Dock avslutade jag och Boy träningsrundan med ett hyfsat lyckat fågelarbete med två ripor. Det hade gått betydligt bättre om jag inte hade yrvädret Stacie, som var något het i kopplet vid min andra sida. Jag satte fast henne i min ryggsäck efter uppfloget när Boy skulle få apportera utlagd fågel. När jag skickade iväg Boy på apport drog Stacie iväg med ryggsäcken åt ett annat håll.


Googlad bild.

Jag känner mig lite irriterad över att Piteå tycks vara den enda kommun som har påsklov veckan efter påsk. De allra flesta kommuner har flyttat på sitt lov så att det har det nu till veckan, vecka 16. Detta eftersom påsken är så sen. Det lär nog inte vara mycket till skoterföre kvar veckan efter påsk uppe i fjällvärlden. Får hoppas att det i allafall går att ta sig ut med skidorna och träna lite hund.

Fin dag

Vilken underbar härlig dag det är i dag. Jag har varit ute på en träningsrunda med hundarna i skogen. Blå himmel och strålande sol. Det var en magisk känsla att sakta skidra fram medan hundarna jobbade framför mig med att söka efter pippifåglar. Föret är inte det bästa. Snön är dyngblöt och man går igenom på sina ställen. Det lär nog inte dröja länge innan den är borta.

I helgen har min bror och hans familj varit här. Vi gjorde en kort tur med skotern till en närliggande äng här i byn, på grund av det taskiga skoterföret. Men man behöver inte alltid åka långt för att det ska vara härligt. Huvudsaken att man kommer sig ut. Vi grillade korv och käkade lunch ute, tillagad över öppen eld. Barnen roade sig med att köra en hel del skoter.


Mys framför brasan.


Charmig gammal ladugård som hör till …


… den här gården.

Det har verkligen märkts att Fly är borta. Hennes plats har ekat tom här hemma. Lördag morgon var saknaden stor när morgonbestyren skulle göras. Samma sak när vi har lagt oss. Fly har i alla år haft samma rutiner varje kväll. Hon har kommit fram till min sida av sängen. Sagt godnatt på sitt eget lilla vis med att lägga upp huvudet bredvid mig och därefter har hon kravlat sig under sängen för att sova under oss. Jag saknar ljudet av hennes tassar när stökar på under sängen.

Jag har även märkt på settrarna att de söker efter henne. De sneglar åt det håll där hon brukar befinna sig på gården. Boy stod häromkvällen på bron och väntade, i vanlig ordning, på att Fly skulle komma när vi skulle gå in. Men ingen Fly kom.

Det tar nog ett tag innan man vant sig.

Fly 2000-05-23 – 2011-04-08

I dag tog vi farväl av vår älskade Fly. I morse var smärtorna påtagliga. Hon hade problem med att gå och låg och gnydde lite när hon sov. Ögonen var trötta och jag kände att det var dags. Jag var ute länge med henne på gården och hon sprang omkring, något stelare än vanligt, men viftade på svansen.

I går tog jag med alla hundarna på en skidtur. Fly sprang som vanligt lös framför settrarna. Glädjen var stor. Den känslan av frihet tar jag med mig i hjärtat, liksom alla underbara minnen med henne. Hon var en speciell hund som fångade allas hjärtan.

Jag och Linus åkte ner till stan för att handla samt för att åka till veterinären med henne. Precis som jag, är Linus en djurvän med stort hjärta. Fastän det var svårt för honom, som har vuxit upp med henne, förstod han att det fanns ingen återvändo. Varken jag eller Linus kände att vi klarade av att vara med Fly när hon skulle somna in, så Kicki tog hand om henne. (Stort tack Kicki för att du gjorde det, det betyder mycket). Jag och Linus följde med Fly in till Kicki, där vi tog farväl.

Ögonen tårades när vi satte oss i bilen. Känslan av tomhet var stor. Men samtidigt så känner jag mig lättad. Jag lät henne inte lida, så som jag hade lovat både mig själv och henne. Hon fick somna in när hon fortfarande var pigg.

Tack älskade Fly för 11 underbara år tillsammans. Hoppas du får det bra där uppe i himlen. Kanske träffar du mamma igen efter alla dessa år. Tillsammans kan ni springa över ängarna!

Städdjävul

I dag har städdjävulen anfallit mig. Jag har gjort en stor utrensning i Linus garderob. Nu finns bara kläder som är hela och som passar. Det blev gott om plats. Hade tänkt fortsätta med våra garderober, men då gick luften ur mig.
Jag har även bitit ihop och putsat fönstrerna utvändigt. Rekordtidigt, men det var så pass varmt ute så det gick bra. Skönt att få det gjort. Men det är ett smärre h-vete att utföra det. Nacken är i total uppror nu.

Efter en hel del påtryckningar från Linus tog även jag fram min cykel så att vi kunde cykla en liten tur efter vägen. Det var uppfriskande. Men hade varit betydligt mer lättcyklat om jag hade välpumpade däck. Det blev bara en kort tur.

Nu är det två veckor sedan jag var med Fly till veterinären och det konstaterades att hon har elakartade tumörer. De växer med en otäck hastighet. Sanden rinner sakta men säkert ut i timglaset. Hon är fortfarande superpigg och alert. Springer och busar ute ögonen lyser av glädje. Men det kan snabbt ändra sig. Magkänslan säger att det snart är dags med tanke på hur snabbt knölarna växer. Lillhjärtat!

Fjällhelg

Det känns som om jag inte gör annat än upprepar mig här i bloggen. Men just nu är det väldigt mycket fjäll, hund och träning i mitt liv. Det är den årstiden. 🙂

Fredag morgon åkte jag upp till fjällen med enbart Boy med mig eftersom att Leffe hade jourhelg och Linus inte ville följa med. Det har blivit tre träningsdagar på fjället med grabben och det har varit ett varierat resultat. Har hittat en hel del fågel. Men de är allt annat än samarbetsvillliga. Grymt lätta på vingarna. Man kommer inte nära hunden utan att stöta upp fåglarna. Trist. Men ett par fågelarbeten är jag riktigt nöjda med. Andra lite mindre. 🙂

I fredags var det mulet men ganska behagligt ute. I går regnade det ganska mycket. Det känns ju helt sjukt med tanke på vilken månad vi befinner oss i. I morse vaknade jag av att regnet slog i husvagnstaket. Jag muttrade ganska rejält när jag upptäckte att jag hade stigit upp klockan 6(!) en söndagmorgon. Men det positiva med det hela var ju att det blev en lång dag. Regnet drog snabbt förbi och i dag blev det en strålande solig förmiddag på fjället. Jag hade inte alls lust att bege mig hemåt.

I morgon är det arbetsdag och det är även dags för den stora hälsokontrollen. Med jämna mellanrum får alla anställda på tidningen göra en sådan hälsotest och det är alltid lika kul/hemskt att se resultaten. Vårens slarv med rökningen kommer nog att ge vissa utslag. Men nu är det färdigt med den ovanan. 🙂