Låg energinivå

Känner mig tom på ord och tom på ork. Det måste vara det grådassiga vädret som gör att energinivån är under bottenstrecket. Kom hem i eftermiddag från fjällvärlden. Det har varit en minst sagt regnig helg. Det kändes som om det var mitt i sommaren när jag vaknade i natt och hörde regnet smattra frenetiskt på husvagnstaket. Nu går det undan med snösmältningen. Det märks inte minst här hemma på gården. Från i fredags har det minskat rejält. Och som för så många andra hundägare så tinar sådant som har gömts i snö fram i tö. *inte mysigt*

I går åkte jag och Uffe ut en sväng tidigt på morgonen med hundarna. Föret bar så pass att det gick att skidra och hundarna kunde springa, men det slog igenom på sina ställen. Det var en både ris- och ros tur med blandat resultat. Dock avslutade jag och Boy träningsrundan med ett hyfsat lyckat fågelarbete med två ripor. Det hade gått betydligt bättre om jag inte hade yrvädret Stacie, som var något het i kopplet vid min andra sida. Jag satte fast henne i min ryggsäck efter uppfloget när Boy skulle få apportera utlagd fågel. När jag skickade iväg Boy på apport drog Stacie iväg med ryggsäcken åt ett annat håll.


Googlad bild.

Jag känner mig lite irriterad över att Piteå tycks vara den enda kommun som har påsklov veckan efter påsk. De allra flesta kommuner har flyttat på sitt lov så att det har det nu till veckan, vecka 16. Detta eftersom påsken är så sen. Det lär nog inte vara mycket till skoterföre kvar veckan efter påsk uppe i fjällvärlden. Får hoppas att det i allafall går att ta sig ut med skidorna och träna lite hund.

Relaterade inlägg

En tanke på “Låg energinivå

  1. Ja det som göms i snö kommer fram i tö bläää, och bläää åt vädret i fjällen hoppas det blir kallare till påsk
    Ha det gott Kram J

Kommentarer är stängda.