Förslag på träningsform önskas

Jag försöker finna inspiration och framför allt ork att gräva lite i de dolda utrymmena här hemma. I morgon kommer nämligen den mobila ÅVC till byn, och då är det ju mer än lägligt att kasta lite junk. Jag har små högar lite här och där av sånt som jag har sorterat. Det som ska kastas och det som ska skänkas bort. Att man aldrig kan sluta med sitt hamsterbeteende och spara på allt möjligt som man aldrig någonsin kommer att vare sig behöva eller använda.

I takt med att sommaren närmar sig med stormsteg stiger även den inre stressbarometern något snäpp. Man ser allt som borde göras ute på tomten. Man har flera projekt som man verkligen måste göra klart. I sommar har vi ytterligare ett, som är av det mer akuta slaget, nämligen att dränera om kring huset efter vårens högvatten i källaren. Skitgöra, men som sagt behövligt. 

I sommar har jag även tänkt att vi ska göra klar vår uteplats, som grannen Sune, hjälpte oss att göra i fjol. Det saknas markplattor i den hästskoformade stenuteplatsen. Jag har ett önskemål om att hämta hem flata stenar/hällor från fjällen. Det i sig blir ju ett större projekt. Men det skulle bli så jäkla fint.

Jag har letat runt i huset efter mina inlines som jag inte använt på ett par år. Jag blir lite lätt frustrerad eftersom jag inte hittar dom! Kan jag ha slängt dom eller är det ett tydligt tecken på att vi har allt för rörigt i våra gömmor!!
Jag har  tänkt försöka mig på att åka inlines i sommar.

Jag har problemet att försöka hålla uppe min träning även under sommarhalvåret. Under hösten går jag mycket i skog och fjäll. När snön sen kommer åker skidorna fram och jag gör flera pass i veckan.
Men sen när allt tinar bort så upphör den där kontinuerliga träningen som ger något. Att enbart promenera ger mig ingen ökad puls. Han som gjorde våra hälsoundersökningar på jobbet gav mig rådet att försöka hitta en skonsam träningsform för min skada som gör att min puls ökar och att jag får ut något av den. Jag tror att inlines kan vara något.
Har ni några förslag? Jag kan inte springa eller simma intensivt på grund av nacken.

Vilken dag!

I dag har jag varit på SNFK:s utställning i Öjebyn och ställt bägge settrarna för domare Kurt Nilsson. Det gick över förväntan bra. Jag är supernöjd.


Finnlidens Anastacia ”Stacie” BIR och BIS-3.

Stacie fick excellent och vann öppenklassen med CK, blev sedan Bästa tik, BIR och slutligen placerade hon sig som BIS-3 i finalen.
Hennes kritik:
”Elegant feminim, utmärkt huvud och uttryck, utmärkt hals, utmärkt rygglinje, bra bröstparti, utmärkta vinklar ben och tassar. Mycket goda rörelser.”


Stacie i full fart i ringen.


Stacie BIR och halvbrorsan Boss BIM.


Finnlidens Beach Boy vann jaktklassen med excellent och blev sedan 2:a Bästa hane med CERT.


Boy i ringen.

Boy fick excellent och vann jaktklassen, blev sedan 2:a Bästa hane med CERT (hans tredje och sista cert).
Boys kritik:
”Maskulin och kraftfull hane med utmärkt huvud och uttryck. Vacker hals och rygglinje, utmärkt bröstparti, mycket goda vinklar, utmärkt benstomme, mycket goda rörelser från sidan, något instabil fram.”

Stort grattis även till Agnetha som blev BIM med kullbrorsan Boss samt till Uffe som blev 3:e Bästa tik med Blossa och slutligen ett stort grattis till Helena som i dag fick championatet med Inez.

Nu laddar vi om batterierna inför morgondagens utställning på SKK.

Tiden rusar iväg

Känner mig ganska trött och mör. Det har varit en händelserik och rolig inledning på veckan. Har flängt omkring och varit på jobbet. I går åkte jag och en kollega en dagstur till Stockholm för att vara med på en kurs/föreläsning/genomgång. Rättare sagt var vi på Arlanda i deras konferenslokaler. Morgonen började med en stor frukostbuffé. Det var ett kul avbrott att byta miljö, synd bara att det inte var en flerdagars-tur så att man hade kunnat göra lite annat också.

I morgon är jag ledig och ska sova! Så känns det i allafall just nu. Sen blir det lite hundträning och senare på kvällen beger jag mig iväg mot Luleå för hundkursen.

Ute blir det mer och mer sommar för varje dag som går. Jag ska börja påta lite i trädgårdslandet. Ska sätta lite grönsaker och blommor. Uteplatsen, som vi gjorde i fjol av sten, ska vi grejja vidare med. Har tänkt fixa skiffer istället för markplattor inuti ”hästskon”. Blir nog fint. Är lite sugen på en gammal hederlig hängmatta mellan intilliggande björkar. Skönt att ligga och slappa mellan varven.

Visst går tiden sjukt fort nu! Det är inte länge kvar innan det är examen. I år kommer det att kännas vemodigt här i byn när det är skolans absolut sista examen. Sen stänger skolan som har funnits här i alla tider. Det kommer nog att bli en speciell känsla i kyrkan, det är jag övertygad om. Samtidigt påminns man om hur fort åren går. Linus, som i sommar fyller 13 år, går ut sexan för att till hösten börja på högstadiet. Hallå! Var tog åren vägen?!

Fina placeringar

I dag  har vi varit på VBFK:s utställning i Lövånger och ställt bägge settrarna för domaren Marina Bengtsson. Det slutade med fina placeringar för bägge två.

Finnlidens Beach Boy ”Boy” Excellent, 2:a i jaktklassen och 2:a Bästa hane med R-CERTpå VBFK:s utställning i Lövånger 110515. Här har fotografen plåtat innan vi var klar med uppställningen 🙂
Boy fick Excellent i bedömningen i jaktklassen, stod sedan 2:a i konkurrensen med CK och slutade sen som 2:a Bästa hane med Reserv-CERT. Han fick följande kritik:
”2,5 årig hane. Maskulint och vackert huvud & uttryck. Fin över- och underlinje. Välvinklad fram och bak. Utmärkt benstomme. Fina rörelser från sidan. Något trång bak. Vacker päls och färg”.


Finnlidens Anastacia ”Stacie” Excellent ÖKL, 1 ÖKK, CK och 2:a bästa tik.


Stacie in action.

Stacie fick Excellent och vann Öppenklassen för tikarna, fick CK och slutade sedan som 2:a Bästa tik. Hennes kritik:
”4,5 årig tik. Elegant och vackert huvud och uttryck. Utmärkt överlinje. Kunde haft något bättre utvecklad bröstkorg. Tillräckliga vinklar fram och välvinklad bak. Bra benstomme. Fina tassar. Rör sig med mycket bra steg. Vacker päls och färg”

Grattis till Agneta och Dick som vann Öppenklassen för hanar med Boys bror Boss samt slutade 3:e Bästa hane. Dessutom vann de juniorklassen för tikar med Trine som fick CK. Grattis även till Tina och Johan som blev BIR med Qulan!

Jag trodde jag skulle vara mer trött i morse än jag var. Det blev nämligen inte mer än 2,5 timmars sömn i natt. Det berodde på flera faktorer däribland sent i säng, övertrötthet, surrande tonåringar vägg i vägg med sovrummet och en snarkande sambo. Jag flyttade fram och tillbaka från sovrummet och vardagsrummet men till slut lyckades jag somna vid halv fyra tiden i morse. Jag är ganska säker på att jag lär däcka i kväll i soffan.

Otursvecka

Fredag den trettonde visar almanackan i dag. I vårt hem har det inte bara varit en otursdag utan en otursvecka. Det började i onsdags. När jag hade kommit hem från hundkursen vi håller skulle jag ner i källaren för att byta en säkring. Jag fick en smärre chock när jag tittade ner och upptäckte att hela källargolvet var täckt av vatten. Det var minst 2 dm högt. Jäklar! Det var bara att snabbt som tusan få tag på en dränkpump och en lång slang så vi kunde börja pumpa ut vatten. Jag har aldrig under alla dessa år som vi har bott här varit med om liknande.

Att det blev översvämning är nog en kombination av att det i år är första gången som Leffe inte har burit bort all snö kring huset. Dessutom smälte snön undan i en ovanlig fart på grund av att den var så lös. Sen visade det sig att avloppet i källaren inte var helt öppet. Skit och pannkaka. Nu är dock vattnet bortspolat och vi får nu börja städa upp där nere. Som tur var använder vi inte källaren. Hade bara en del skräp och oviktiga saker. Dessutom är källaren av betong så jag hoppas vi klarar oss från vattenskador.

I morse när jag yrvaken kom ner fick jag information om nästa elände av leffe innan han åkte till jobbet. Det har blivit ett hål i ett av rören till vattenpumpen så han var tvungen stänga av pumpen eftersom den stod och gick hela tiden. Så jag har varit utan vatten hela dagen. *grrr* Vad är det man säger? En olycka kommer sällan ensam och än är det några timmar kvar av den här dagen.

Förhoppningsvis kan Leffe repa läckan i kväll så att vi får igång vattnet så jag kan bada settrarna inför helgens utställning. 🙂

Sommardag

Fly

I går var det en månad sedan vi tog farväl av Fly. Tiden går verkligen fort. Och man slås av hur fort man vänjer sig vid att bara ha två hundar kvar.

I början var det oerhört påtagligt, att hon var borta. Hennes platser i huset ekade tomt. alla rutiner kastades om. Häromdagen, när jag skulle iväg till jobbet, skulle jag – som jag alltid gör – ropa på hundarna, för att sätta ut dem i hundgården. Då ropar jag på alla hundar – inklusive Fly. Kom på mig precis när jag ropat hennes namn. Lite otäckt på ett sätt. Men inte så konstigt med tanke på att man har haft samma rutiner i många herrans år.

I dag har det varit en grymt härlig ledig dag som verkligen har känts som en sommardag. Snacka om värme! Synd bara att det började blåsa mitt på dagen samt att det mulnade på. Men det känns som om det finns hopp om en skön sommar i allafall.

I morse höll jag på att svälja kaffet fel. I normala fall brukar jag få tjata och gorma ganska rejält på våran – snart tonåriga – son. Han är inte den lättaste att få upp på morgonen. Jag skulle precis gå upp och börja väcka honom när han chockar mig med att komma ner helt på egen hand. Shit pommes frites! Plötsligt händer det. 🙂 Han hade visst varit vaken sedan 5 och inte kunnat somna om.

I morgon är det jobbdag. Tror jag ska besöka Sun Tan efter jobbet och försöka jämna till den ojämna fjällbrännan. Jag är ingen solariemänniska, men ibland kan det behövas. Just nu är jag väldigt brun i ansiktet men halsen lyser lika vit som på en svan.

Myslördag

Just nu, i skrivande stund, känner jag ett lugn. En tids stressande över vissa saker har släppt och jag känner mig rätt så avkopplad. Ska snart ta min pannacotta och sätta mig i soffan för att se på tv. Mysa helt enkelt.

I dag har det varit en härlig lördag med kanonväder. Dagen har bland annat bjussat på en stunds trevlig och rolig träning med andra hundvänner inför kommande säsongs utställningar. Kul!
Jag tycker tiden går så otroligt fort. I veckan var det kursstart för hundkursen där jag är en av instruktörerna. Den första träffen med deltagarna kändes både rolig och inspirerande. Det ska bli roligt att följa alla ekipage och deras utveckling.

Nästa vecka pratas det om supervärme även här i norr. Prognoserna har visat kring 20 plussgrader på måndag och tisdag. I love it! Sommarkänslorna pirrar så där härligt skönt i magen.

Nä, nu ska jag inta soffan och käka lite onyttigheter. 🙂

Slut på ledigheten

En lång och härlig ledighet närmar sig sitt slut. Vi kom hem sent i går kväll från fjällvärlden. Det har varit en otroligt härlig långledighet där uppe med massor av sol, något som syns i ansiktet. 🙂

Vi har jobbat lite grann på anläggningen, varit på flera skoterturer, tränat hund, njutit av solen, fiskat och bara varit.
Jag hade anmält Boy till helgens jaktprov men veckans resultat under träningarna ledde till att jag valde att dra honom. Han har inte gått som jag har velat. Flera gånger under släppen har han sökt på tok för stort och på egen hand. Han har varit trotsig och stuntat i mina signaler och kommandon. Något irriterande. Tror att han är i någon hormonell mognadsfas. Han är i den åldern. Jag kände att det var rätt beslut. Vi får komma igen i höst i stället.

Här kommer bilder från vår ledighet i fjällvärlden: