Fly 2000-05-23 – 2011-04-08

I dag tog vi farväl av vår älskade Fly. I morse var smärtorna påtagliga. Hon hade problem med att gå och låg och gnydde lite när hon sov. Ögonen var trötta och jag kände att det var dags. Jag var ute länge med henne på gården och hon sprang omkring, något stelare än vanligt, men viftade på svansen.

I går tog jag med alla hundarna på en skidtur. Fly sprang som vanligt lös framför settrarna. Glädjen var stor. Den känslan av frihet tar jag med mig i hjärtat, liksom alla underbara minnen med henne. Hon var en speciell hund som fångade allas hjärtan.

Jag och Linus åkte ner till stan för att handla samt för att åka till veterinären med henne. Precis som jag, är Linus en djurvän med stort hjärta. Fastän det var svårt för honom, som har vuxit upp med henne, förstod han att det fanns ingen återvändo. Varken jag eller Linus kände att vi klarade av att vara med Fly när hon skulle somna in, så Kicki tog hand om henne. (Stort tack Kicki för att du gjorde det, det betyder mycket). Jag och Linus följde med Fly in till Kicki, där vi tog farväl.

Ögonen tårades när vi satte oss i bilen. Känslan av tomhet var stor. Men samtidigt så känner jag mig lättad. Jag lät henne inte lida, så som jag hade lovat både mig själv och henne. Hon fick somna in när hon fortfarande var pigg.

Tack älskade Fly för 11 underbara år tillsammans. Hoppas du får det bra där uppe i himlen. Kanske träffar du mamma igen efter alla dessa år. Tillsammans kan ni springa över ängarna!

Relaterade inlägg

8 reaktioner på ”Fly 2000-05-23 – 2011-04-08

  1. En stor kram till er, jag förstår att denna dag varit enormt jobbig för er. Förstår också känslan av att vara lättad, man tar ett klokt beslut och hunden behöver ej lida. Ni får glädjas åt alla fina år ni fick tillsammans med henne.
    // Johanna

  2. Tänker på er. Så tråkigt när man blir av med sina fyrfota vänner!! Har själv haft en border collie, för många år sen. Hon blev också sjuk, så jag fick ta bort henne. Men en sak är säker jag glömmer henne aldrig. Blev så rörd när jag läste ditt inlägg, alla mina minnen av min hund dök upp./ Viveca

  3. Tänker på er! Förstår att det är jobbigt att ta farväl, men skönt att Fly slapp lida. Kram på dig!

  4. Ett klokt beslut av dej Elin förstår att det känns tungt o att tomheten är enorm.Men vi får glädjas av minnena av hennes utstrålning, glädje, lekfullhet o kärlek.Många varma kramar från oss i Byske.

  5. Vilken jättefin film! Usch, det är lika hemskt varje gång man måste säga hejdå till en djurkompis. Fint att både du och Linus följde med till Öjebyn, det kommer han at minnas så länge han lever.

Kommentarer är stängda.