Summering av helgen

Måndagskänslor upphöjt i flera hundra. Så känns det i dag. Är grymt trött och orkeslös. Minsta lilla sak känns som en kraftansträngning. Har vilat på förmiddagen. Kanske det gjorde en tröttare.

I helgen har vi återigen varit i fjällvärlden. I lördags packade vi ner fika i ryggsäcken och begav oss upp på fjället för att träna hund. Det blåste rejält på kalfjället så vi sökte oss ned i en dal där Leffe och Linus fixade i ordning en jättegrop. I den gjorde de upp eld så att vi kunde grilla korv när jag kom tillbaka från en runda med Boy.
Även Fly var med på fjället och hon stormtrivdes. Glädjen i hennes ögon gick inte att miste på. Ofrånkomligt slogs man av tanken att det här kanske var hennes allra sista dag på fjället. Förhoppningsvis blir det fler, men man vet ju aldrig.

Efter att vi hade grillat korv begav jag återigen ut med Boy för att träna inför söndagens prov. Vi fick till ett flertal fågelarbeten varav några var riktigt bra.

I går var det då dags att stiga upp före tuppen för att göra sig klar för provdagen. Sommartiden gjorde att uppstigningen blev ännu tidigare, vilket kändes i går kväll. Provet gick inte så bra för oss. Första släppet jobbade BOy på bra och fick fin kritik. Han var rejält taggad och tog ut svängarna vissa stunder.


En mulen och småkall start på provdagen. Vädret sprack dock upp och bjöd på strålande sol.

I andra släpp slog Boy ner ett slag i den snåriga delen av björkskogen. Han blev borta ett par minuter och efter ett tag signalerar partnern att han står. Jag skidrar på tillsammans med domaren. Ser inte till någon hund först. Jag går på åt fel håll tillsammans med domaren och de tre otrygga riporna lättar av vår åsyn och då kunde inte Boy hålla sig utan gick efter för långt för att bli godkänd. Hade kanske gått bättre om jag kommit upp på rätt sida av honom. Nåväl, bara att glömma och gå vidare. Är ändå rätt nöjd med dagen trots allt. Han var som sagt var lite för mycket på hugget.


Åkte jag ut?! …


… jag vill tillbaka dit juh!

Några fler bilder från fjället:

Relaterade inlägg

En tanke på “Summering av helgen

  1. Härliga bilder, vilken jättegrop!
    Bättre lycka nästa gång. Han verkar så duktig Boy, så det löser sig.

Kommentarer är stängda.