Paus i städningen

Snön yr ute. Jag är inne och försöker samla kraft till att städa. Känns som ett straff.
Musik porlar ur högtalarna från Spotify. Musik som skänker en stunds eftertanke i allt gnuggande. Blandade tankar och känslor i ett virr-varv. Ett sting av saknad av mamma dyker upp, minnen från barndomen, tuffa motgångar och  glädjeämnen. Olika låtar lockar fram olika minnen. Tänk att vissa ska vara så starkt förknippade vid vissa händelser och skeende i ens liv. Häftigt på ett sätt!

Sätter mig vid datorn. Låter dammsugaren vila och känner att hundhåret gott kan vara kvar till en annan dag.
/Elin

Snöless

Känner en viss mättnad på snö. Faktiskt! I allafall här nere vid kusten. Här får det gärna tina bort på en gång, men ovan odlingsgränsen får det med glädje vara kvar ett tag till.

Ännu en fjällhelg är avverkat. En ganska okej helg – trots att vi inte fick någon blå himmel och gassande vårsol. Jag har varit på fjället och tränat hund i vanlig ordning. Men allmäntillståndet har inte varit på topp. Värken har varit grym. Vaknade klockan 5 nattten till i går och i morse var det kört vid 4-tiden. Då sa rygg och nacke i från.
Åh, vad jag önskar att man skulle kunna få vakna en endaste morgon och känna sig värkfri men framför allt totalt utvilad. Känns som en livstid sedan sist.

Till alla som påpekat att jag måste gå upp i vikt efter mitt viktras, (7 kilo på drygt 4 månader), kan jag berätta att nu har det vänt åt plusshållet. Ett kilo upp sedan sist. Jag har inte medvetet arbetat aktivt för att gå ner i vikt. Jag har själv förvånats och stundvis förfärats över hur fort de har rasat av mig. Några kilo ner ville jag gå, men jag ville inte hamna i den viktklass som jag befann mig i som ungdom.
Nåja, det kommer en sommar och då hamnar det alltid några kilon på hullet.
/Elin

Påsklovet är slut

Så var man hemma igen – efter 11 dagar i fjällvärlden. Lite vemodigt kändes det att åka hem i dag från den strålande solen. Men man måste ju arbeta också.

Vi har haft en fantastisk påsk och vecka efteråt. Har hjälpt till på anläggningen, åkt lite skoter men framför allt har jag åkt skidor varje dag på fjället. Under påskhelgen blev det kvällsturer med hundarna. Skönt! Solen har gassat vissa dagar så det syns rejält i ansiktet. Nu skulle man bara ha fått bort den vita halsen. Samma snygga fjällbränna som vanligt, det vill säga endast ansiktet som fått färg.

Det känns lite trist att säsongen närmar sig sitt slut.


/Elin

Fina dagar i Nikka

En innehållsrik dag närmar sig sitt slut och det är kännbart i kroppen. Dagen har bestått av en del stressande och flängande. Klippning, shopping, matlagning för påsken, tvätt och så vidare.


Dålig bildkvalité. Fotat med mobilkameran i motljus.

I helgen, som var, har jag och killarna (Boy och Scott) varit i Nikkaluokta med Johan och tre av hans och Tinas gordon settrar. Det blev en hel del bilåkning, men det var det värt. Det är storslagen fjällmiljö i Nikka. Lördagen bjöd på strålande sol från klarblå himmel och ganska bra med fågel, som visserligen inte var helt samarbetsvillig. Men vi fick ändå till ett par fina arbeten med hundarna.

Scott har gjort stora framsteg i helgen. Han har visat upp ett enormt lugn vid uppflog, stått självständigt, stannat själv vid stöt. Att jaktlusten väcktes till liv märktes i hans sök och fart. Kul! Det var även roligt att se hur han drog ner farten och tog det försiktigt när han fick fågeldoft i näsan för att reda ut var den kom ifrån och sedan strama upp sig i stånd. Killen är nu 7 månader.

Även Boy har hittat fågel. Under lördagen sökte han i bra format och kontakt. Var lite för ivrig vid en stöt. Under söndagen var det ett grymt turboföre vilket gjorde att Boy med sin stora motor fick nitro i motorn och körde på för stort och lite på egen hand. Ett steg bak igen med andra ord efter en vår fylld med framsteg. Men så är det ju ibland. Det går upp och det går ned.

Några bilder:


/Elin