Längtar efter fina höstdagar!

Lördagskvällen har vi tillbringat vid brasan i Finnliden tillsammans med Kicki och Uffe. Grillat korv och ätit en supergod (som alltid) rabarberpaj. Tack för en trevlig kväll. Jag hann även med lite apporteringsträning med Boy. Vi har inte tränat på fågel på flera veckor, men det blev lyckade apporteringar till mattes stora glädje.


Fin killen. Foto: Finnlidens kennel


Snacka om bad hair day efter att ha varit ute under dagen i regn. Men
vad gör det när träningen går som man vill. Foto:
Finnlidens kennel

Den senaste tiden har det regnat något kopiöst. Jag hoppas innerligt att det lättar och att vi får en härlig höst. Jag behöver verkligen några vackra dagar på fjället för att ladda batterierna. Det måste, måste, måste bara bli någon dag med strålande sol, frisk och klar luft, härligt sprakande höstfärger och några fågelarbeten för hundarna vore ju inte helt fel.
Till veckan är det äntligen dags för premiären. Ser verkligen fram emot det.

Jag har under veckan som har gått grejjat med surdegsgrund, fördeg och allt som hör till surdegsbakning och idag var det dags att grädda bröden. De blev kanske inte några skönheter men desto godare smakade dom. Det kommer att bli fler surdegsbak här framöver.


Bakasurdegs ljusa heter det här. Receptet finns på: bakasurdeg.se.

Nu är det nära tills skolan börjar om. Nedräkningen har börjat. På måndag är det dags för Linus att börja sjuan. Han är peppad och ser fram emot det, samtidigt som jag tror att det pirrar lite i magen. Det gjorde det i allafall för mig när jag var i hans ålder.
/Elin

Relaterade inlägg