Lediga dagar

Man känner sig lite ”dagavill” som man säger här i norr. Det känns som om det är söndag, men så är det ju inte. Det är ju nationaldagen och röd dag. Jag måste erkänna att jag inte har känt något speciellt med att det är nationaldagen. Vi är hästlängder i från att fira vår nationaldag om man jämför med andra länder som Norge till exempel. Där är det ju verkligen en högtidsdag.

Långledigheten närmar sig sitt slut. Dagarna har varvats med sköna lata stunder, hundkurs, pysslande hemma och trevligt umgänge. I lördags var det värsta blåsovädret på länge här i trakten. Jag var ute på gården när ovädret bokstavligt talat rullade in över byn. Det kändes i luften att nu brakar något loss. De hotfulla och kolsvarta molnen kom med kraftig vind och ihärdigt regn. På flera ställen i kommunen drog tromber fram och rev upp träd. Jag var bombsäker på att något träd skulle ryka på gården, men de klarade sig. Däremot blåste en lucka upp som sitter på taket. Det var bara att samla mod till sig och ta sig upp för att stänga den så att inte allt regn hamnade på ”vinden”.

Innan strömmen for hann jag med att baka en saftig sockerkaka och ”Gullans långpannekaka”. Sen dog allt ut och vi var strömlösa i över 6 timmar. Så där lagomt kul.


I går var det dags för avslutning på lydnadskursen där jag har varit en av instruktörerna. Vi samlades på förmiddagen i Kalix för att kursa några timmar med våra elever. Det är så kul att se allas framsteg från när de började kursen. Alla har tagit steg fram och jag önskar dom alla lycka till i den fortsatta hundträningen. Här nedan följer ett axplock av bilder från kursen.


I dag har jag varit lite smålat på förmiddagen. Hade varken ork eller lust att göra något. Nu på eftermiddagen tog jag mig däremot i kragen och begav mig ut till skogs med Boy.

Nu är det bara dagar kvar till sommarlovet börjar. I morgon åker Linus och klassen på avslutningsresa till Boda Borg i skellefteå och på torsdag är det examen. Den allra sista examen någonsin för byaskolan som sedan läggs ner. Det känns lite vemodigt, trots att Linus ändå skulle ha gått ut den vilket fall som helst. Han börjar ju högstadiet i Sjulnäs (utanför Piteå).

Relaterade inlägg