Dags att skörda

Jag är övertygad om att jag har världens segaste bärbara dator. Det tar ett halvt sekel att starta upp den och när den väl har vaknat till – ja då blir den för varm. Måste nog tömma allt och installera om tror jag, men det är ju så bökigt och tråkigt. Det finns så många bilder och annat som bör brännas på skivor först.

I dag ska hallonen plockas in och syltas. Vi har smarriga vildhallon här på gården, men det är inga mängder. Däremot finns det ett finfint ställe bara ett par km härifrån där det finns gott om buskar. Men tror ni att jag har fått tummen ur det berömda och åkt dit. Nä, jag hade helt förträngt det. Blev dock påmind om det när jag såg flera personer gå omkring hukade i buskarna och plocka. Strunt i det. Nästa år är jag först på plats och därmed basta!

I natt har det varit en lugnare natt jämfört med föregående då jag hade högsnarkande sängkamrat som, just när jag höll på att somna, slänger sig upp och skriker ”LINUS” och i nästa sekund slänger sig ner i kudden och tokskrattar åt sig själv. Förmodligen drömde han att han ”tjatade” på grabben. Ännu ett tecken på att vi befinner oss i tonårslivet.


I går fick jag ett spontaninfall vid 15-tiden och ringde frisören. Jag var helt övertygad om att det inte skulle finnas någon ledig tid samma dag – men det fanns det. Redan en timme senare fick jag håret klippt. Så skönt.
Nu ska det färgas så de små grå håller sig undan ett tag.

/Elin

Relaterade inlägg