Hemmastadd

Det har varit ett par intensiva dagar – men nu är han hemma, vår nya familjemedlem: Skipsfjordhönas C Scott. Jag åkte upp till husvagnen i fjällen i måndags. Tisdag körde jag vidare till Bodö, Norge för att hämta lilleman som kom med flyg tillsammans med uppfödaren Wiggo A Ditlefsen från Tromsö.

När jag kom tillbaka till husvagnen var jag rejält trött och valde då att sova en natt till i vagnen i stället för att fortsätta färden på halkiga, snöiga och mörka vägar med en hel del vilt i faggorna. Natten i vagnen gick bra. Han sov som en stock ända fram till fyratiden på morgonen. Då tyckte han att vi skulle stiga upp. Jag åkte vidare hemåt i går morse.

Det är en alert, nyfiken och orädd kille som undersöker allt i sin väg. Att åka bil är inga problem. Han har sovit i stort sett alla timmar i bilen. Han har snabbt funnit sig till rätta i sitt nya hem. Han och katten roar sig med att smyga på varandra.

Settrarna gav mig uppgivna blickar när jag kom hem med honom – inte en valp! – tycktes de tänka. De tyckte nog att det räckte med att det flyttade in en katt för en tid sedan. I dag är de mer nyfikna och umgås gärna med honom. Så det kommer nog inte att bli några problem. 


Charmerande kille!
Stiligt!


Gasen i botten, mest hela tiden.


Han är duktig på att hålla sig tills han kommer ut – även nattetid. Känns skönt./Elin

Några valpbilder

Uppfödaren Wiggo A Ditlefsen, Skipsfjordhønas kennel har skickat några bilder på vår lille kille: Skipsfjordhønas C Scott.

Foto: Wiggo A. Ditlefsen

Foto: Wiggo A. Ditlefsen

Foto: Wiggo A. Ditlefsen

/Elin

Första rejäla snöfallet

Det var nästan så att jag blev bländad när jag tittade ut i morse och fick se att det var helt vitt. Vi har haft besök av snön lite grann tidigare i höst, men nu kom det rejält och än har vi kvar lite på gården.

Det kändes bra att jag hade vinterdäck när jag körde ner till stan på förmiddagen för att bunkra upp förråden med hundmat och andra behövligheter.

Nu är det inte många dagar kvar innan familjen utökas med en krabat från grannlandet. Till veckan åker jag till Norge och hämtar hem en liten pointerkille. Ser fram emot det. Ska bli spännande!
/Elin

Lång vila

Höstruggit ute och mörkgrått. Jag skulle bara vila en stund i soffan efter att Linus åkt till skolan. Stunden blev till 3,5 timme. I vanlig ordning får man dåligt samvete att man sover bort delar av dagen. Men det var nog behövligt. Tog mig i kragen och stökade bort det mesta av alla sommarsaker på gården. Känns befriande att få undan ytterligare ett måste.

Eftermiddagen spenderas inomhus med lite tända ljus och en stunds eftertanke till dels det tragiska som drabbade 4-åringen i Ljungby men även den grymma utvisningen av 91-åriga Ganna Chyzhevska som snart sätts på planet till Ukraina där hon lämnas ensam – utan anhöriga och utan något boende. Ett gripande öde som inte undgår att beröra någon.
/Elin

En liten länk

Måndagskänslor de lux i dag. Tom på ord just nu så det får bli en liten länkning i stället:
Förra veckan träffade jag en inspirerande ung tjej som kommer att vara med på tv i morgon. Här är artikeln om henne som publicerades i dagens PT.
/Elin

Mysarhelg

Ännu en fjällhelg är slut. Jag och Linus har myst tillsammans med hundarna i fjällvärlden. Linus har varit krasslig och haft ont i halsen, så han har vilat och tagit det lugnt. Själv har jag varit ut på några kortare jaktturer, plockat kantareller tillsammans med Linda och fiskat lite grann. Det har som vanligt varit avkopplande och välgörande. Tyvärr har vi inte kommit för någon fågel i helgen.


Ego Boy.

Stort grattis till Ola Backe som med Ego Boy, Boys pappa, vann segrarklassen 1SKL med Cacit på Dundret i lördags.
/Elin

Intensiv dag

Brrr…. det känns verkligen att vintern närmar sig med stormsteg. Det är inte speciellt kallt, enligt termometern, men det är ändå råkallt i luften. Snön har visat sig ett par gånger redan. Vi har i skrivande stund inte en snöflinga på marken. I fjol, vid samma tid, var det helt vitt. Då kom snön på en gång utan att vara på småbesök innan. Är tacksam att det inte är så, eftersom vi än inte har plockat undan sommaren på tomten.

I dag har det varit en ganska intensiv dag på jobbet med bland annat ett möte med en fantastiskt inspirerande tjej som kommer i tidningen inom kort. Därefter lite förberedande inför en stor nutidstävling som tidningen arrangerar varje år. Följt av andra sysslor och så mitt i allt ringer växeln och påtalar att massören efterlyser mig. Jag hade tagit fel på dag. Var helt säker på att jag skulle ha massage på torsdag – inte tisdag. Bara att ila iväg och inta massagebänken. Vilket var behövligt. Men lite tufft eftersom jag hade nyätit och var proppmätt. *ler*

Bild från Google.

Efter jobbet pinnade jag in på bibblan och lånade ett par böcker. Bokmal som man är får man lite lätt panik när man inte har något att läsa när man lägger sig på kvällen. Jag läste häromkvällen ut Läckbergs senaste ”Änglamakerskan”. En bok jag varmt rekommenderar.
/Elin

Tärd

Känner mig mör, trött och tärd av värken i kväll. Det har varit en lång lördag med redaktionskonferens på jobbet, film-maraton i soffan och nu lite mys med tända ljus innan det är dags att sova. Leffe har åkt mot stan för att hämta hem Linus och klasskompisen som har varit på grillfest med klassen. Man märker att tonårslivet har börjat.

Det kändes lite småsurt att behöva åka iväg i morse när det för ovanlighetens skull var en fin höstdag med blå himmel och sol. Jag hoppas att morgondagen bjuder på samma väder så vi får ge oss ut på lite skogsjakt. Det känns som om hela den här hösten har regnat bort. Tyvärr. De dagar då naturen har gnistrat och bjudit på sitt allra bästa väder är väldigt lätträknade. Jag tror det bidrar mycket till att man känner sig extra trött.

Jag skulle behöva en jäkla stor energiboost just nu!
/Elin

Bryta förväntningarna

Höstfinväder på eftermiddagen inbjöd till en cykeltur med hundarna. Settrarna älskar att få på sig selarna och springa som tokar bredvid cykeln. Kör jag bägge samtidigt brukar jag allt som oftast få ligga på bromsen, eftersom de triggar varandra. (En och en så är det inga problem).
I dag bröt jag deras förväntningar rejält genom att jag köra korta pass vända och bege mig hemåt efter skogsvägen för att sedan vända och köra någon annan avkrok. Gjorde snabba sittövningar i farten. Körde långsamt varvat med snabbpass. Kan lugnt säga att de blev trötta både kroppsligt men även mentalt. Att försöka hitta på nya saker är oerhört viktigt även när det gäller den vardagliga lydnadsträningen. Hundar är specialister på att räkna ut vad som väntar.

Förra veckan var jag på besiktningen med Passaten. Fick ombesiktning på grund av en spindelled som var slut. Nu är den bytt och jag har i dag varit på ombesiktning. Innan det var min tur satt jag i bilen utanför och grejjade med mobilen. Eftersom jag hade ”drop-in-tid” så trodde jag att det skulle dröja. Men när jag kikar upp ser jag att besiktningsmannen står och viftar åt mig samtidigt som karln i bilen bredvid glor på mig. Jag hade helt missat mitt reg.nr på skylten ovanför porten. *Pinsamt* Jaja, jag blev godkänd – eller bilen blev det. Själv blev jag nog utdömd som en ”förvirrad fjällmupp” som inte hade någon koll.

Stövlar från Scorett.

I går tog jag tjuren vid hornen och kutade runt bland alla skoaffärer på stan i jakt på ett par nya stövlar. Tänk om man hade universalfötter som passade i allt. Det tar ju sådan förbenad tid att prova skor. Ofta är de snygga totalt osköna och de sköna och snygga är till 99 procent av gångerna svindyra. Men efter mycket om och men hittade jag ett par som jag gillade. Prislappen hade gärna fått vara något lägre, men jag hoppas att det är kvalitet som håller ett tag.

/Elin