Bryta förväntningarna

Höstfinväder på eftermiddagen inbjöd till en cykeltur med hundarna. Settrarna älskar att få på sig selarna och springa som tokar bredvid cykeln. Kör jag bägge samtidigt brukar jag allt som oftast få ligga på bromsen, eftersom de triggar varandra. (En och en så är det inga problem).
I dag bröt jag deras förväntningar rejält genom att jag köra korta pass vända och bege mig hemåt efter skogsvägen för att sedan vända och köra någon annan avkrok. Gjorde snabba sittövningar i farten. Körde långsamt varvat med snabbpass. Kan lugnt säga att de blev trötta både kroppsligt men även mentalt. Att försöka hitta på nya saker är oerhört viktigt även när det gäller den vardagliga lydnadsträningen. Hundar är specialister på att räkna ut vad som väntar.

Förra veckan var jag på besiktningen med Passaten. Fick ombesiktning på grund av en spindelled som var slut. Nu är den bytt och jag har i dag varit på ombesiktning. Innan det var min tur satt jag i bilen utanför och grejjade med mobilen. Eftersom jag hade ”drop-in-tid” så trodde jag att det skulle dröja. Men när jag kikar upp ser jag att besiktningsmannen står och viftar åt mig samtidigt som karln i bilen bredvid glor på mig. Jag hade helt missat mitt reg.nr på skylten ovanför porten. *Pinsamt* Jaja, jag blev godkänd – eller bilen blev det. Själv blev jag nog utdömd som en ”förvirrad fjällmupp” som inte hade någon koll.

Stövlar från Scorett.

I går tog jag tjuren vid hornen och kutade runt bland alla skoaffärer på stan i jakt på ett par nya stövlar. Tänk om man hade universalfötter som passade i allt. Det tar ju sådan förbenad tid att prova skor. Ofta är de snygga totalt osköna och de sköna och snygga är till 99 procent av gångerna svindyra. Men efter mycket om och men hittade jag ett par som jag gillade. Prislappen hade gärna fått vara något lägre, men jag hoppas att det är kvalitet som håller ett tag.

/Elin

Relaterade inlägg