Examen och pyssel i uteplatsen

I dag har det varit en fin men samtidigt vemodig examensdag. Det blev extra känslosamt i kyrkan när barnen sjöng sina fina sånger och man insåg att en epok går i graven i och med att det var den absolut sista examen i byn eftersom skolan läggs ner (pga för få elever). Det rann en och annan tår bland besökarna. Det var oerhört rörande och emotionellt.


Alla barnen, F-åk6)  sjunger i kyrkan.


Glada killar som har en hel lång och ledig sommar framför sig.

Efter att vi hade fikat och tackat samt sagt hejdå till alla lärare och elever, som nu kommer att skingras till olika skolor till hösten, åkte vi till Luleå för att shoppa lite. På vägen hem stannade vi till i Piteå och handlade lite blommor till vår uteplats. Nu har jag planterat och grejjat lite där ute. Det är så himla kul med vår uteplats. Ett ständigt levande projekt som man kan påta med i evigheter om man så vill. Här nedan kommer några bilder:


Pysslandet med uteplatsen fortsätter. Stenar har lagts för att rama in rosorna på utsidan. Fler rosor har planterats.


Läcker Akleja inköpt och planterad i dag i partiet.


Supersöt löjtnadshjärta planterad i kruka som står på en av de fina stenarna.


Fler blommor planterade. Nu ser jag fram emot att de börjar blomma. Hit ska även betongföremål (som jag ska gjuta) placeras.


Ännu en söt Akleja mot en av de större stenarna.


Örter i krukor på en av stenarna. de är dock lite tilltufsade eftersom jag vattnade dem innan fotograferingen. Persilja och Timjan.


Bild på uteplatsen fotad från övervåningen på huset. I sommar ska skiffer (från fjällvärlden) läggas samt markplattor där bordet står. Ser fram emot det!


Blommor ett stenkast från uteplatsen. Gula och granna.

I morgon är det jobbdag och sen blir det till att packa inför Vännäs-utställningen. Jag och Kicki åker iväg före tuppen på lördagmorgon, sover sen på hotell till söndag. Det blir kul!

Relaterade inlägg

En tanke på “Examen och pyssel i uteplatsen

  1. Vilken fin uteplats ni har gjort! Verkligen trist för byn att skolan läggs ner. Vi har också så att barnen får åka in till Luleå när de börjar högstadiet, så man är ju inställd på bussresor. Även om det är stor skillnad när de börjar sjuan och sexårs…

Kommentarer är stängda.