Vårt första draghunds-SM

I helgen har jag och Ove debuterat på draghunds-SM i Boden. I fredags var det dags för vår första combined-tävling som är 5 km pulka och 5 km lina. Jag var oerhört nervig inför masstarten som kan vara klurig och bjuda på incidenter. Men den gick riktigt bra. Dock blev jag påkörd i den första 90-graders kurvan i backen så jag gick omkull.

Det kräksnöade och blåste. Spåren drev snabbt igen och vi hade tunga 10 km med drygt 1 dm djupsnö. Ove, som inte är jätterutinerad vare sig på tävling eller med pulkan, skötte sig exemplariskt. Han visar att han har ett minst lika tjockt pannben som matte.
Vi slutade 6:a. Är sjukt nöjd!

Här har vi fångats på bild just innan växlingen i lördagens SM-stafett. Tungt före nånting!

Lördag var det dags för SM-stafett. Även denna dag vräkte snön ner och det var rejält tungt före. Vi körde pulkan även denna dag och det märktes att Ove var lite sliten från fredagen när han kämpade uppför backarna i djupsnön med den 20 kg tunga pulkan. En olycklig incident där en trampade av skidan för AC under första sträckan gjorde att vi halkade efter rejält och slutade sist. Men bortsett från det är jag imponerad över hunden.

Nu har vi några dagars vila innan vi styr kosan mot Ammarnäs och årets upplaga av Vindeälvsdraget. Ska bli jättekul!

Manchester! <3

I dag har jag och Arvid varit och åkt skidor i solskenet. Det blåste lite, men var oerhört härligt att få lite frisk luft och få åka sida vid sida och surra om ditten och datten. Det blev en 2,5 km-runda.

Relaterade inlägg