Äntligen vårvinter på allvar


Arkivbild från 2009.

Hallå vårvintern, äntligen är du här på riktigt! Jag älskar verkligen den här tiden på året när vi i norrland får vår femte årstid – vårvintern. Solen gassar, himlen är för det mesta klarblå, termometern visar bara några minusgrader och lediga stunder kan ägnas åt uteliv i skog och fjäll.

Allt är bara bra med oss bortsett från att min förkylning inte vill gå över. Är tätt i näsan, snyter mig i ett och så denna hemska hosta som går i vågor. I går var det bättre, men framåt kvällen brakade det loss ordentligt och det känns som om jag har hostat i ett sedan dess. Jag är snart blå som en blåmes av syrebrist.

Lediga fredagen har ägnats åt lite tvätt och städ samt träning med hundarna. Så nu är de nöjda och jag är nöjd. Har precis satt in en vitlöksspäckad stek i ugnen med rotsaker och annat gott. Nu ska efterrätten ordnas inför kvällens myspys. I helgen blir det en hemmahelg. Jobbar sen i början av nästa vecka därefter väntar ett par lediga dagar och förmodligen bär det av till fjällen tillsammans med sportlovsledige sonen.

Trevlig fredag!

Relaterade inlägg