Första pris

image

21/3 fick Scott 1 ÖKL m HP på SNFKs fjällprov och han är nu även SEUCH. Så jäkla kul!

Kritiken från provet:

PH  SKIPSFJORDHÖNA’S C SCOTT SE11860/2012, äg Elin Johansen, Piteå, för Johan Backlund
Scott startar i mycket bra fart, stil och stort format. Slår ut långt i medvind men kommer in och revierar nu riktigt fint framför oss i god kontakt med sin förare. I sitt andra släpp söker Scott fortsatt mycket bra och mot slutet av släppet hittas Scott i stramt och stilfullt stånd. Avancerar till nytt stånd. Reser precist ripor och är komplett lugn i flog och skott. Apporterar utlagd fågel utmärkt. Fortsätter i tredje släpp i mycket bra fart, stil och format och tilldelas idag ett välförtjänt 1 hp. Släpptid 45min. 1 hp Ökl

Jag och Arvid har en hemmahelg medan Johan är och tävlar med Scott. I dag har jag varit en sväng till Storheden medan Arvid var hos farmor och farfar. Tack för både barnpassning och god lunch efteråt. 🙂 Guld värt!

I morgon hoppas jag på en relativt lång sovmorgon, gärna lite längre än dagens som räckte till 06:20. 🙂  Sen ska det lagas lite mat inför kommande påsk i fjällen. Men är det lika soligt som i dag så tror jag vi struntar i alla hushållssysslor och ger oss ut i skogen med fyrbentingen som är kvar hemma.

Fjällen levererade

Vilken härlig helg det blev med bästa tänkbara vårvinterväder. Fjällen har verkligen levererat i helgen. Hoppas att resterande helger och framför allt att påsken får samma finväder.

Fredagkväll blev det ost, kex och vin tillsammans med pappa, Jorunn, Anita och Trond. En finkväll med trevligt samkväm. På lördagen styrde vi kosan ut på fjället för att jaga. De sista två jaktdagarna för den här säsongen resulterade inte i någon fågel, men det var ändå okej. Det kändes dock som om man befann sig mitt i skottlinjen på lördagen då flera jägare var i samma område och sköt från olika håll. Kändes inte helt stabilt.

I går var det riktigt kalasväder och det var inte lätt att slita sig från fjällen. Men några fina timmar fick vi ute innan vi packade ihop för att åka hem. Jag och Arvid satt och myste i solen medan Johan jagade.

Dessvärre har förkylningen börjat att bryta ut. Det måste vara den som gjorde att jag var så orkeslös förra veckan. Hela helgen har jag haft ont i halsen och i dag var jag hur hes som helst på morgonen. Men ingen feber.. *ta i trä*

Till helgen blir det fjällen igen. I alla fall för Johan. Det är ännu oklart om jag åker upp. Det är jaktprov med Scott som står på schemat. Ska bli kul.

Helgen i bilder:

image
Rosig efter en dag på fjället.

image

IMG_7494[1]

IMG_7484[1]

IMG_7483[1]

IMG_7474[1]
IMG_7465[1]

IMG_7459[1]

IMG_7456[1]

IMG_7433[1]

IMG_7500[1]
IMG_7497[1]

/Elin

Gnällinlägg

Nu kommer ett sånt där gnällinlägg. Ett inlägg om det något uttjatade ämnet – väder. Men jag måste bara få gnälla lite. Även om det inte ger något.

Vi skriver i dag den 3 mars. Här i norr är vi vana med att ha rejäl vinter den här tiden. Den så kallade vårvintern, som fortfarande är vinter, brukar så sakteligen göra sig kännbar vid den här tiden. Men sedan en längre tid tillbaka har vi haft blidväder. I februari, som ska vara årets kallaste månad, var det töväder med plussgrader. Det är inte okej. Inte när man bor här uppe.

I dag kan man läsa på vår (PT:s) webb att den meteorologiska våren har kommit. Jag hoppas innerligt att den håller sig här vid kusten. Jag vill inte ha den i fjällvärlden. Inte förräns i maj! Så det så.

På jobbet råder det delade meningar om hur bra det är med töväder den här tiden. Flera jublar och säger ”Äntligen”. Jag skakar på huvudet och tycker att de för tusan har bosatt sig i fel landsände om de inte vill ha vinter under årets första månader. Vill man ha vår med blommande blomlökar och gräsmattor framme – så kan man flytta söderut.

Det är vinter – det är Norrbotten. Lev med det! Och NEJ det ska inte vara vår ännu! Vårvinter, absolut. Men inte vår!

Så, nu har jag gnällt färdigt…..

Vabb-måndag

Bild från husvagnen i går. Då var han rejält febrig. I dag är det bättre.

Bild från husvagnen i går. Då var han rejält febrig. I dag är det bättre.

Vabbar med en liten hängig kille som haft feber i fem dagar. Var feberfri i fredags, men sen kom den tillbaka och slog knock-out på grabben under lördagen och gårdagen. I dag är det dock ingen hög feber, men behövligt med vila. Jag väntar på att hälsocentralen ska ringa upp så vi får kolla så att det inte rör sig om något annat än en kraftigare förkylning.

2015-02-27 16.18.31

I helgen har vi varit i husvagnen tillsammans med Johan och Nanna. Det har varit en trevlig och rolig helg, trots förkylningar. Det blev en liten utflykt på fredagen och i lördags, när solen sken, passade vi på att åka ut en stund på fjället. Arvid och jag hängde i skoterpulkan medan resten av gänget åkte ut en tur med skidorna.

IMG_7415[1]

IMG_7413[1]

Nu börjar en härlig tid för oss ”fjällmuppar”. Solen börjar värma, föret börjar vara kanon för skidåkning och hundar. Få saker slår en dag på fjället när solen gassar från klarblå himmel och man kan skidra, ibland med bara armar, på skare med någon cm pudersnö. Det är grymt!

IMG_7424[1]