Fina dagar i fjällen

Hemma efter ett par dagar i husvagnen i fjällen. Det har varit behövligt. Mysigt, avkopplande och skönt har det varit.
Dagarna har innehållit fina fjällturer, träning och jakt.
Lördagens jaktpremiär bjöd på strålande sol, men tyvärr inte så mycket fågel. Under hela dagen hörde vi endast en riptupp som skrattade. Men det var i allafall skönt att vara på fjället och ladda batterierna.
Boy har jobbat på bra. Även Scott. Men unge herrn behöver komma i mer fågel nu när han blivit äldre så att han kommer igång ordentligt.

En reflektion över det sociala mediet Facebook. Allt fler har blivit som uppslukade och lever uteslutande sitt liv på facebook. Vad gjorde man innan det fanns. Jo, man ringde till varandra och man hälsade på varandra. Man var vänner i verkliga livet. Nu har det skrämmande nog blivit så att ”är man inte vän på facebook – så är man inte vänner alls i verkliga livet”. Facebook underlättar att nå ut till flera, men seriöst – det är ju för fan inte verkliga livet. Naturligtvis finns det många fördelar med FB. Det är ett bra sätt att hitta gamla barndomsvänner som man har tappat kontakten med samt släktingar och vänner som inte bor i landet. Men för många går det till överdrift.
/Elin

Skolstart

I morgon börjar allvaret om för tonårssonen. Det är skolstart och han börjar i åttan(!). Shit, tiden går. Det blir spännande att se om han kommer sig upp i tid. Risken finns att jag får dra upp honom och kasta han i älven för att få liv i han. Men den brutala omställningen brukar oftast funka. Att bit för bit försöka vända på dygnet funkar sällan eller aldrig.

Åttan ja. Hojja! Häromdagen blev jag än en gång varse om hur stor han håller på att vara. Vi var på polisstation för att göra pass och när grabben ställde sig under mätstickan höll jag på att baxna – 173 centimeter. Han har skjutit i höjden i sommar!
/Elin

Bilder från byn

Jag tog med mig Scott ut för att se på byatävlingen ”Ankräjset”, som är ett årligen återkommande jippo i byn. Tävlingen utspelar sig i älven här utanför lägenheten. Det var många som hade samlats för att vara med.

Passade på att fota lite gamla byggnader när jag ändå hade kameran med mig ut. Det finns så många gamla och fina byggnader som andas historia här runt omkring.
04
Anrik byggnad.

Se fler bilder här:


/Elin

Hösten är här


Arkivbild.

Så är den äntligen här – hösten! Trots att alla hävdar att det är ”sensommar”. Till er säger jag bara. Kolla på löven på björkarna, de har börjat ändra färg och spana in var vi befinner oss i kalendern. Nästa vecka startar fågeljakten. Som jag längtar!


Längtar efter de färgsprakande höstfärgerna i fjällvärlden. Arkivbild med Stacie.

Även höstens provsäsong har startat. Men jag väntar ett tag med att starta unghunden. Han är inte klar ännu. Det har inte blivit så mycket träning, som det borde ha blivit, under sommaren på grund av flytt. Men nu kör jag hårt i höst, så får vi se om jag får honom dit jag vill så att han kan komma till start under hösten. Annars kör vi hårt till våren.


Underbar fjällvärld  – snart går jag där!

/Elin

Några bilder …

… från min mobil (dålig kvalla):


Varm inventering i A-fjällen.


Scott närmast kameran till vänster med morbror Prinsen liggandes bakom sig. Till höger Valle och Baron.


Älskade fjällvärld!


Boy filosoferar och spanar på hästarna.


Mysig sommarkväll med vindstilla vatten.


Rosé, en god törstsläckare under sommaren.


En bild som visar mitt självfall i håret.

/Elin