Sov i ro

Förra veckan nåddes jag av budskapet att en vän hade gått bort. Vi var inte jättenära vänner. Men vi pratade med varandra när vi träffades i fjällvärlden och vi höll kontakten via FB och bloggarna. Hon var duktig på att komma med peppande ord. Under en lång tid hade hon och familjen det kämpigt när dottern T kämpade mot cancern. När den hade bekämpats tändes hoppets låga för familjen  – och så händer det här. Carina rycks bort allt för tidigt – bara 33 år gammal. Mina tankar går till hennes man och tre flickor.

Jag läser dina fina kommentarer här på bloggen vännen och önskar så att jag hade gjort slag i saken och kommit och hälsat på dig i sommar, som jag sa att jag skulle göra vid tillfälle. Återigen blir man varse om hur fort livet kan ändras.
Vila i frid Carina!
/Elin

Fixa ideér

I går satt vi och lyssnade och skrattade åt gamla klipp med Janne Bylund. Han drog upp olika exempel på vad man gjorde när man var ung och saker som man än i dag håller på med. Kul att höra att fler än jag undviker A-brunnar. 🙂

  • Jag hoppar fortfarande över brunnar i gatan med bokstaven A på, för om man går på dom så betyder det otur.
  • Jag stannar kvar en kort stund på brunnar med bokstaven K på, för de betyder kärlek.
  • Jag hälsar slaviskt på en speciell korsning ovanför Arjeplog. (Det hette i skolbussen att ”om man hälsar på korsningen så kommer man att återvända”).
  • Kan fortfarande känna en viss rädsla för mörker.

Däremot har jag slutat:

  • Tro att jag har en fulgubbe under sängen. (Tog alltid sats en bra bit från sängen och hoppade i bingen, för att inte riskera att fula gubben skulle få tag i foten på mig om jag ställde mig nära sängen)
  • Även slutat tro att jag har ormar längst ner i fotändan i sängen under täcket. (La alltid en arm över täcket och slog febrilt på täcket för att döda ormarna).

/Elin