Laddat batterierna


Den här helgen har vi spenderat i husvagnen i fjällen. Det har varit en lugn och avkopplande helg. Vi har letat och hittat en hel del fina stenar till vår uteplats. Så innan den här sommaren är slut hoppas jag att den ska bli helt klar.

I går var det en fin kväll där vattnet låg spegelblankt. Jag tog fiskespöet och gick i väg för att fiska. Ställde mig på en sten en bit ut i vattnet. Efter några kast infann sig en skön känsla av ro och lugn. Det var bara jag och naturen. Myggen inade omkring, lämlarna prasslade i skogkanten bakom mig och en tärna djupdök intill mig för att ta fisk. Batteriladdning de lux!

Mina tankar går till de drabbade i Norge. Till alla anhöriga, skadade och överlevande som för alltid är ärrade av det hemska som har skett. Frågan varför snurrar hos många och man förstår inte hur gärningsmannen är funtad. De talar om 21 år i fängelse för mannen. Det är ett hån mot de drabbade! Nä, ett år per person som han har avrättat – det är mer rimligt.
(Bilden är googlad)

/Elin

Slut semester

Semestern är slut för den här gången. Jag kan lugnt säga att det kändes tungt att börja om att arbeta i går. Tur att man har kvar semesterdagar att ta ut. 
Det har varit en bra semester. Mina planer på att ta oss iväg på en längre tur gick dock i stöpet. Däremot har vi varit på ett par dagsturer i närområdet och fått en hel del gjort på hemmaplan. Bland annat har vi städat ut skåpar och lådor. Det blev en hel del att slänga. Och mer finns att ta tag i. Vi har givetvis badat, solat och bara slappat också.

En av dagarna åkte vi till Byske och badade på havsbadet tillsammans med Jens och Jannica samt barnen. Efteråt åkte jag till Gösta för att hälsa på honom. Gösta är en gammal farbror som i år fyller 81 år. Vi är inte släkt på något vis men vi har hållit kontakten sedan jag var 6 år. Det började med att han skrev ett brev till mig i samband med att jag började skolan i Norge. Då det var ett rejält mediapådrag. Han tyckte det var spännande med min lite annorlunda skolgång. Och sedan det första brevet har vi brevväxlat i alla år. Det blir 27 år(!). Han har inga anhöriga förutom en syster och hennes familj. Så han blir alltid så glad när jag hälsar på. Han har dock börjat bli allt krassligare på senaste tiden.
Jag tror någonstans att Gösta blev den morfar som jag saknade när jag växte upp. Min morfar gick bort innan jag föddes.


Gösta och jag.

De sista dagarna av semestern har innehållit en hel del fiske. Först tillsammans med Leffes bror och familj, som har stått med husvagn i våra trakter, och med min bror och två av brorsbarnen. De kom i måndags och åkte hem i dag. Det har varit riktigt trevligt och mysigt.

Att sitta och blicka ut över ett spegelblankt vatten och invänta att fisken ska hugga är rofyllt.


Mys vid brasan runt midnatt. Härlig stämning!

Det har blivit en del hundträning också – så klart. Just nu känns det smått frustrerande i och med att det känns som om vi har hamnat i en lång och jävulsk brant uppförsbacke. Boy gör inte riktigt som jag vill. Men så är det ju många gånger. Det ska väl inte gå allt för lätt, eller?
/Elin

En vilda västern-dag

Western farm i Boden har stått på dagens schema. Det blev en trevlig dag med god mat och rolig underhållning med en stor dos vilda västern.


Kofösning.


Närkontakt med korna.


Rolig show med massor av pang-pang.
En av männen i showen bjöd på extranummer i form av hopp från hög höjd.

På hemvägen stannade vi till i Gammelstan´hos brodern och drack lite kaffe innan vi åkte och handlade.

I morgon blir det tårta för att fira sonen som då blir tonåring på allvar i och med att han fyller 13. Åren går minsann fortare än man ibland vill.
/Elin

Ser livet med nya ögon

Semestern lunkar på. Någon längre tripp har vi inte gjort i och med att Leffe fortfarande inte har någon semester. Lite irriterande är det, men det är bara att gilla läget.

I dag har jag och Linus varit till stan. Jag har äntligen fått tummen ur det berömda och skaffat mig linser. Glasögon har jag haft sedan jag var 13 år och jag har många gånger sagt att jag borde skaffa linser. Synen har inte blivit bättre med åren om man säger så och glasögonen har jag bara när jag kör bil och ser på tv – fast jag borde ha dom jämt. Jag har nu haft linserna i några timmar och det känns faktiskt ganska så bra. Det känns fortfarande i det högra ögat att jag har något där. Men det är nog en vanesak. Det samma gäller att pilla i och ur dom. Rackarns så mickligt det var.

Ett reafynd har jag gjort i dag. Ett par nya skor för halva priset. Nice!


250 kronor, Scorett

Jag har bytt tema på sidan men har inte ändrat bildstorleken på tidigare inlägg. Får se om jag behåller den här looken eller byter tillbaka till den förra. Ska dock bege mig ut i solen nu och inte sitta inne vid datorn.
Ha en skön tisdag!
/Elin