Slut semester

Semestern är slut för den här gången. Jag kan lugnt säga att det kändes tungt att börja om att arbeta i går. Tur att man har kvar semesterdagar att ta ut. 
Det har varit en bra semester. Mina planer på att ta oss iväg på en längre tur gick dock i stöpet. Däremot har vi varit på ett par dagsturer i närområdet och fått en hel del gjort på hemmaplan. Bland annat har vi städat ut skåpar och lådor. Det blev en hel del att slänga. Och mer finns att ta tag i. Vi har givetvis badat, solat och bara slappat också.

En av dagarna åkte vi till Byske och badade på havsbadet tillsammans med Jens och Jannica samt barnen. Efteråt åkte jag till Gösta för att hälsa på honom. Gösta är en gammal farbror som i år fyller 81 år. Vi är inte släkt på något vis men vi har hållit kontakten sedan jag var 6 år. Det började med att han skrev ett brev till mig i samband med att jag började skolan i Norge. Då det var ett rejält mediapådrag. Han tyckte det var spännande med min lite annorlunda skolgång. Och sedan det första brevet har vi brevväxlat i alla år. Det blir 27 år(!). Han har inga anhöriga förutom en syster och hennes familj. Så han blir alltid så glad när jag hälsar på. Han har dock börjat bli allt krassligare på senaste tiden.
Jag tror någonstans att Gösta blev den morfar som jag saknade när jag växte upp. Min morfar gick bort innan jag föddes.


Gösta och jag.

De sista dagarna av semestern har innehållit en hel del fiske. Först tillsammans med Leffes bror och familj, som har stått med husvagn i våra trakter, och med min bror och två av brorsbarnen. De kom i måndags och åkte hem i dag. Det har varit riktigt trevligt och mysigt.

Att sitta och blicka ut över ett spegelblankt vatten och invänta att fisken ska hugga är rofyllt.


Mys vid brasan runt midnatt. Härlig stämning!

Det har blivit en del hundträning också – så klart. Just nu känns det smått frustrerande i och med att det känns som om vi har hamnat i en lång och jävulsk brant uppförsbacke. Boy gör inte riktigt som jag vill. Men så är det ju många gånger. Det ska väl inte gå allt för lätt, eller?
/Elin

Relaterade inlägg