Helgjobb på hemmaplan

rönnbär

Första helgen, på väldigt länge, som vi är hemma och den ägnas åt grovjobb på gården. I fredags hade vi hit en firma som kapade ner våra fyra tallar. Dessvärre skadades vår vackra lönn när en tall föll så även den fick tas bort.

lönn

Bild från förra hösten. Kommer att sakna lönnen och alla vackra höstfärger som den brukar bjuda på.

I går kämpade vi med att dra ihop allt ris och alla grenar. Jisses så mycket det var! Maken fick ta det värsta. Första planen var att vi själva skulle köra bort riset med släpvagn, men vi har ändrat oss. Nu försöker vi hitta någon som kan komma hit och hämta det med lastbil. 🙂

träd

Galet mycket att röja undan.

I dag är kroppen inte med mig. Förståeligt nog. Värken är grym, huvudvärken likaså. Det görs inte många knop. Försöker rida ut stormen som det heter. Hoppas att det planar ut snart.

Bilder från köket

kok_1
Köket är som sagt var renoverat 2009. Så här har vi inte gjort något. Det är visserligen en ganska mörk fondvägg, men vi gillar den – så den får hänga med ett tag. Dock ska vi nog måla vitt runt fönster mot sommaren.
kok_2

kok_4
Bordet är ett ekbord som jag har målat benen på.

kok_5
Stolarna är ett Blocket-fynd i väntan på att de rätta vita stolarna dyker upp. Men jag gillar dom här, så dom blir nog kvar ett tag.

kok_3
Egna fotografier. Ett måste såklart!

kok_gardin
Gardintyg från Jotex.

Målat tre rum

I veckan har vi haft en målare här som har målat tak och väggar i vardagsrum, blivande kontor/hundrum samt i Arvids rum. I vardagsrummet, som tidigare var mörkt och murrigt blev det en stor skillnad med vita väggar. Nu ska vi själva måla vitt runt alla fönster. Därefter kommer vi att ha lite natur- och fjälltema i vardagsrummet. Det var meningen att målaren skulle sätta upp en fototapet med motiv från Abisko. Men bilden som vi hade tänkt använda hade för dålig upplösning, så vi måste ta en ny bild. Kommer då att bli en härlig vårvinterbild från älskade fjällvärlden.

Bild från veckan:
måla
Stor skillnad i vardagsrummet. På kortsidan vid kaminen kommer fototapet att sättas upp.

Fler bilder kommer senare.

Vårt så kallade renstängsel

hus
I maj köpte vi vårt hus i Böle. Ett Älvsbyhus, 7 rum och kök, från sent 70-tal, även kallad renstängsel. 🙂 Fast så värst kallt och dragigt är det inte. Lite grann kanske, men det mesta kommer från de tre tunna altandörrarna som vi kommer att byta ut här framöver.

huset

Vi har inte hunnit göra så mycket i huset. Vi fick tillgång till huset i maj och i början av juni föddes Arvid, så vi hann bara i princip få in sakerna. Det är dock inte i behov av någon större renovering. Både kök och ett av badrummen totalrenoverades 2009. Hyfsat nya vitvaror (kyl från 2012) och förra ägarna installerade bergvärme och konverterade om alla element (guld värt). Men som alltid vill man sätta sin egen prägel på rummen och måla samt fixa med tapeter. Och det har vi nu börjat med efter att ha bott in oss ett par månader.

Linus rum fixade jag innan jul. Där var det röda tapeter med blommor på två väggar. Nu är det svart/silver-randigt.
linus_rum
I somras målade vi förrådsutbyggnaden på baksidan.
utbygg

Och vi byggde till ett litet vedskjul samt hundgård på ena kortsidan.

ved