Mot livets slut


En pigg och alert fröken trots sina snart 11 år.

Tidigare har jag skrivit och berättat om Fly och hennes urinvägsinfektion. Hon har, som jag tidigare berättat, aldrig varit sjuk under sina snart 11 år. Hon har inte varit till veterinären för någon sjukdom eller skada. Bara vaccinerat sig samt behandlat rävskabb.

För ett par veckor sedan konstaterades det att hon hade en kraftig urinvägsinfektion. Jag upptäckte i samma veva ett par knölar under magen. I dag var jag tillbaka till veterinären med henne för att lämna nytt urinprov samt för att undersöka knölarna som har vuxit väldigt fort på kort tid. Urinprovet visade på bättring, men det var som jag befarade med knölarna. Det är elakartade tumörer som sitter väldigt djupt.

Det är som veterinären sa ”Så jäkla synd med knölarna när hon är så pigg och fräsch i övrigt”. Hon är fortfarande lika sprudlande alert ute. Men det kan som sagt var gå fort nu. Man kan inte säga om hon har veckor eller månader kvar. Hon får fortsätta med sin medicin och kommer nu att få leva livet full ut den sista tiden.


Poserar för matte.

Men märker jag att hon blir försämrad och börjar lida, kommer vi att ta farväl av vår älskade fyrbenta vän som har betytt oerhört mycket för oss alla. Hon har även gått in i många andras hjärtan under sina år. Linus och Fly har vuxit upp tillsammans så det kommer att bli tungt den dagen det är dags.


Det är svårt att tro att hon har drabbats av en elak sjukdom. Hon hoppar och studsar mer än gärna efter snöbollar.

För en stund sedan var jag ute och körde ett par varv runt spåret med skidorna och hundarna. Fly hängde glatt med och tog täten framför settrarna. Just i dag kändes det extra bra. Lillgumman, still going strong. En fighter alla gånger.

Relaterade inlägg

2 reaktioner på ”Mot livets slut

  1. Så trist att få höra något sådant! Elaka tumörer är jobbigt både för husdjur och människor. Kram på er!

  2. Usch! Trots att man vet så väl att man (mest troligt) kommer överleva sina hundar så känns faktumet så svårt när det väl kommer. Skönt då att veta att hon haft ett bra liv

Kommentarer är stängda.