Vårvintern i antågande

IMG_8103

Hemma igen efter en fjällhelg med husvagnschill och fjällturer. I morse åkte vi iväg en snabbtur upp på fjället och möttes av solen. Nu börjar det kännas att vårvintern närmar sig. Den absolut bästa årstiden på året här uppe. Hundarna fick sig en tur med husse medan jag och Arvid körde lite skoter och käkade Tom och Jerry-kex samtidigt som vi njöt av vidderna.

I går gjorde jag ett långpass med skidorna. Grymt fina leder bitvis som gjorde det möjligt att skatea uppför. Kondisen börjar bli bättre både på mig och hundarna. 🙂

IMG_8146

Nya Nila-pulkan invigdes i helgen. Jisses vilken komfortskillnad. Även hundarna fick provåka den och det funkar fint att åka bakom ryggstödet.

IMG_8302

 

IMG_8112

 

IMG_8105

 

IMG_8310

En hjärtlig sak

I förrgår fick jag en tryckande, skärande smärta i bröstet. Där hjärtat sitter. En värk jag inte riktigt kände igen. En värk som inte släppte förrän efter ett par minuter. Höll i sig så pass länge att rädslan och ångesten blev ett faktum. Var det hjärtat? Skulle jag drabbas av det som mamma fick?
När det hade släppt kunde jag inte riktigt skaka bort obehaget och sov ganska dåligt den natten.

Morgonen efter ringde jag läkaren och fick komma på akuttid för ett EKG eftersom jag har hög risk för ärftlighet av hjärt- och kärlsjukdomar.

Lugnande nog var det inga problem. EKG visade på fint hjärta med en liten förändring på en kurva. En förändring som var vanlig hos idrottande män och kvinnor som tränar hårt. Kul att höra!

Men läkaren poängterade vikten av att kolla upp hjärtat om jag får fler känningar.

Summasummarum… det känns skönt att jag äntligen tog tag i det och kollade upp det..

Om 13 år är jag lika gammal som mamma var när hon gick bort. Vill inte gå samma väg…