Onsdagsskriverier

Ostökigt! Smaka på det ordet! I går vid lunch satt vi ett gäng i lunchrummet och surrade om allt möjligt. Vi kom in på dialekt och konstiga ord. Jag vet inte om det är fler än vi i norr som har en förkärlek till att sätta O framför en rad olika ord. Ogjort, ofärdig, osalt, obra och så vidare. Alla med samma betydelse att något inte är riktigt bra eller klart. Men så kommer vi till stökigt och ostökigt. Helt plötsligt menar vi samma sak fast har man O-stökigt så är det grymt stökigt hemma. Knasigt – I know!

En annan rolig fras som kommer från vissa delar av vårt län är: ”Det börjar sluta snöa eller regna”.
Jaja… så kan det va.

I veckan har jag varit och handlat varsin detox-kur till mig och Leffe. Jag har länge varit sugen att testa en sådan kur. Men inte vågat eller kommit till skott. Framför allt har jag varit lite orolig att käka en kur när man ska jobba och man inte vet hur man regagerar. Det är ju inte så kul om alla slaggprodukter vill komma ut i en väldans fart när man inte befinner sig hemma. 🙂 Så nu ska jag istället köra kuren när jag har semester. Ska bli spännande!

Jag håller tummar och tår för att vi ska slippa regnet nu ett par dagar. Det känns som om bägaren bokstavligt talat har runnit över. Jag vill ha värme och sol!

Kvällen bjuder på laxtortilla till middag och sedan ett hundträningspass i Finnliden. Därefter har jag bara en arbetsdag kvar till den efterlängtade semestern!

Relaterade inlägg

2 reaktioner på ”Onsdagsskriverier

  1. Hoppas du får en skön semester med mycket ”sommar” (sol, bad, hundar, äta gott, dricka gott, lata dagar osv.)

Kommentarer är stängda.