Försmak av tonåren

”Jag känner på mig att du har städat mitt rum i dag”. Den kommentaren sa Linus när han kom hem från skolan i eftermiddag. Men tji fick han! Jag kikade in i hans rum på förmiddagen och vände direkt. Rörigt är bara förnamnet. Nu har fått i uppdrag att ta tag i städningen själv.

I sommar fyller han 13 och jag har fått en försmak av tonåren. Han har alltid varit lite småtrög att väcka på morgonen. Men det har gått ganska fort att få upp honom, dock har hans humör varit allt annat än gemytlig på morgonkvisten. Den senaste tiden har det varit helt hopplöst att få kontakt med honom. Det är ett evigt tjatande och gnatade på morgonen. Det märks att han börjar komma i den åldern då sömnen har en stor betydelse. Tack och lov har vi inga tonårsstrider som många har. Men det lär nog komma. 🙂

I dag har duktighetspoängen haglat över mig. Jag har kokat älgköttsoppa och bakat bröd. I morse hade vi riktigt kallt, nära 24 minus. Något som hör till ovanligheten här uppe på ”berget”. Vi har sällan under 20 minusgrader. Det har bara blivit en kort prommis med hundarna. Får försöka aktivera dom lite grann inomhus i stället.

Relaterade inlägg