Säsongens första dragtävlingshelg

I dag blev det 2 rosetter för oss. Blev trea i tävlingsklassen 10 km lina med Ove och 3:a i motionsklassen med Tage som gjorde tävlingsdebut.

I helgen har jag varit och tävlat i Boden både lördag och söndag. Det har varit en riktigt rolig helg som bjudit på varierat före. I går var det mer lättåkt jämfört med i dag då det var tyngre före på nysnön för både hundar och förare. Det roliga i helgen är att jag känner att den senaste tiden uppväxling på träningsfronten faktiskt gett resultat. Åkningen satt där bättre, styrkan och tekniken och Ove gjorde ett fantastiskt jobb. I går hamnade vi på en snöplig fjärdeplats endast en sekund från pallen. I dag gick det bättre.

Det är också tjusningen med denna sport. Dessa marginaler och ”hade inte det hänt” är ofta återkommande. Man vet aldrig hur ett lopp kommer att bli då det är så många faktorer som spelar in. Det är levande hundar vi har att göra med. Ena dagen klaffar allt – andra dagar gör det inte det. I dag skötte sig Ove exemplariskt i det tunga föret. Det märktes att han var lite matt efter gårdagens snabba lopp. Men han jobbade på fint. Det var hon där bak i snöret som förmodligen var aningens överladdad i lössnön. 🙂

Vid en omkörning i en liten backe lyckades jag min klant att trampa av mig skidan så jag helt enkelt fick gå ner en bit i backen och hämta skideländet. Där rullade sekunderna iväg. Fortsatte sedan och kunde snabbt köra ikapp och om hunden vi tidigare misslyckades med att köra om. På andra varvet lyckas jag i en fartökning att sätta staven på fel sida av skidan och fällde mig själv. Ove gav mig en blick som sa allt. 🙂

Men det gick ändå bra. Vi var inte långt efter hon som blev tvåa och placerade oss som trea i dag.

Efter en liten stunds vila var det dags för mig att köra Tage i motionsklassen. Kan ärligt säga att det var inte jättelockande att för tredje gången i dag ta mig an Paglas sega och stundvis jobbiga backar. Men det var ett väldigt bra tillfälle att ge även unghunden lite erfarenheter. Och oj, vad han fick nya lärdomar. Han gick på riktigt bra i spåret som nu var rejält mjukt efter alla åkare. Vi kom snabbt ikapp flera ekipage och gjorde fina omkörningar. Dessvärre blev det en hel del stök vid den sista omkörningen där han fick utstå nog så mycket påfrestningar, men han visade att han kunde koppla bort det och fokusera på att springa på framåt i bra fart. Bra krut i lillracern. Vi åkte in på en tredje plats även i motionsklassen. Så nöjd med honom!

Nu laddar vi batterierna inför nästa helg som kommer att bjuda på fler tävlingar.

Relaterade inlägg