Finna lugnet

Fånga dagen är ett, ibland, ganska uttjatat uttryck. Men det är precis vad jag ska försöka göra under den kommande veckan. Ikväll ligger jag i soffan och myser med tända ljus efter en intensiv arbetsdag. Har nu semester/ledigt igen. Den här gången blir det 9 dar på raken. Och jag ser verkligen fram emot det.

Jag kommer att åka upp till fjällen med hundarna och vara där under några dagar till veckan. Det kommer att bli jakt, hundträning, mys i husvagn med bokläsning, trevligt umgänge med goda vänner och framför allt ska jag försöka finna det där inre lugnet. Vidga lungorna med frisk, klar luft och ladda batterierna.

På söndag är det den 11 september. 10 år har gått sedan den fruktansvärda terrorattacken mot USA. Precis som många andra minns jag när bilderna på flygplanen, som kraschade i world trade center, kablades ut via media. Jag berördes och tyckte det var fruktansvärt. Men jag har även ett annat minne som  är smått i sammanhanget men fint på sitt lilla sätt. Den 11 september 2001 levde mamma fortfarande. Hon hade kokat älgköttsoppa och fryst ner i plastburk. På locket hade hon skrivit att soppan var kokad under terrordagen 11 september. Den soppan fick jag sedan med mig hem när jag hälsade på. Och än i dag har jag kvar locket.

Åren går i en rasande fart och många gånger skulle man vilja stanna ekorrhjulet för en stund. I veckan har jag påmints om hur skört livet är och hur fort det kan ändras från den ena sekunden till den andra. Man måste lära sig att även njuta av de små stunderna, ta tillvara på möjligheter och ta sig tid att lyssna och prata med varandra.

/Elin

Relaterade inlägg

En tanke på “Finna lugnet

Kommentarer är stängda.