Semestervecka i fjällen

På hemmaplan igen efter en semestervecka i fjällvärlden. Åkte upp ensam med hundarna i söndags och kom hem i går eftermiddag. Det har varit härliga dagar fyllda med jakt, träning, provarrangemang, mys i husvagn, trevligt umgänge och massvis med skratt. Vädret har varit lite si och så. Mestadels regn men de sista dagarnas goväder satte pricken över i:et.

Jag och Linda har kämpat hårt med jakten. Tyvärr lyckades jag inte få med mig något i säcken. Kan bara skylla på att jag var en dålig skytt och att jag har en ny bössa som jag inte har ”skjutit in” mig på. Nu ska här skjutas lerduvor så att jag lär känna den. Men vi har trots det, haft fantastiska dagar på fjället. Jag har känt mig bortskämd med både mat och hundpassning. Tack alla ni som förgyllt min vecka på ett eller annat sätt! Ingen nämnd och ingen glömd.

Onsdag och torsdag var det prov som SNFK anordnade. Jag var kommissarie och höll i anmälningarna. Det var tyvärr en hel del som strök sig från provet, men vi fick ändå ihop ett parti per dag. Jägarmiddagen höll till i Vuoggatjålme där vi bjöds på suveränt god mat. Det gör vi gärna om!
Boy har jobbat på bra under hela veckan. I fredags hittade han igen en gammal tjädertupp som Uffe kunde fälla. Vilket var kul! Stacie, som just nu är i höglöpen, har jag inte kört så mycket. Men lite har hon fått jobba, men hon kom inte för någon fågel.

[nggallery id=24]

/Elin

Relaterade inlägg