Otursvecka

Fredag den trettonde visar almanackan i dag. I vårt hem har det inte bara varit en otursdag utan en otursvecka. Det började i onsdags. När jag hade kommit hem från hundkursen vi håller skulle jag ner i källaren för att byta en säkring. Jag fick en smärre chock när jag tittade ner och upptäckte att hela källargolvet var täckt av vatten. Det var minst 2 dm högt. Jäklar! Det var bara att snabbt som tusan få tag på en dränkpump och en lång slang så vi kunde börja pumpa ut vatten. Jag har aldrig under alla dessa år som vi har bott här varit med om liknande.

Att det blev översvämning är nog en kombination av att det i år är första gången som Leffe inte har burit bort all snö kring huset. Dessutom smälte snön undan i en ovanlig fart på grund av att den var så lös. Sen visade det sig att avloppet i källaren inte var helt öppet. Skit och pannkaka. Nu är dock vattnet bortspolat och vi får nu börja städa upp där nere. Som tur var använder vi inte källaren. Hade bara en del skräp och oviktiga saker. Dessutom är källaren av betong så jag hoppas vi klarar oss från vattenskador.

I morse när jag yrvaken kom ner fick jag information om nästa elände av leffe innan han åkte till jobbet. Det har blivit ett hål i ett av rören till vattenpumpen så han var tvungen stänga av pumpen eftersom den stod och gick hela tiden. Så jag har varit utan vatten hela dagen. *grrr* Vad är det man säger? En olycka kommer sällan ensam och än är det några timmar kvar av den här dagen.

Förhoppningsvis kan Leffe repa läckan i kväll så att vi får igång vattnet så jag kan bada settrarna inför helgens utställning. 🙂

Relaterade inlägg

En tanke på “Otursvecka

  1. Nä fy vilken otur! Själva hade vi med otur i veckan men fick tur idag när vi fick åka till fjälls, synd bara att du inte är här så vi hade kunnat träffas! Ha en trevlig helg 🙂

Kommentarer är stängda.