Gnällinlägg

Nu kommer ett sånt där gnällinlägg. Ett inlägg om det något uttjatade ämnet – väder. Men jag måste bara få gnälla lite. Även om det inte ger något.

Vi skriver i dag den 3 mars. Här i norr är vi vana med att ha rejäl vinter den här tiden. Den så kallade vårvintern, som fortfarande är vinter, brukar så sakteligen göra sig kännbar vid den här tiden. Men sedan en längre tid tillbaka har vi haft blidväder. I februari, som ska vara årets kallaste månad, var det töväder med plussgrader. Det är inte okej. Inte när man bor här uppe.

I dag kan man läsa på vår (PT:s) webb att den meteorologiska våren har kommit. Jag hoppas innerligt att den håller sig här vid kusten. Jag vill inte ha den i fjällvärlden. Inte förräns i maj! Så det så.

På jobbet råder det delade meningar om hur bra det är med töväder den här tiden. Flera jublar och säger ”Äntligen”. Jag skakar på huvudet och tycker att de för tusan har bosatt sig i fel landsände om de inte vill ha vinter under årets första månader. Vill man ha vår med blommande blomlökar och gräsmattor framme – så kan man flytta söderut.

Det är vinter – det är Norrbotten. Lev med det! Och NEJ det ska inte vara vår ännu! Vårvinter, absolut. Men inte vår!

Så, nu har jag gnällt färdigt…..

Relaterade inlägg