Hemmastadd

Det har varit ett par intensiva dagar – men nu är han hemma, vår nya familjemedlem: Skipsfjordhönas C Scott. Jag åkte upp till husvagnen i fjällen i måndags. Tisdag körde jag vidare till Bodö, Norge för att hämta lilleman som kom med flyg tillsammans med uppfödaren Wiggo A Ditlefsen från Tromsö.

När jag kom tillbaka till husvagnen var jag rejält trött och valde då att sova en natt till i vagnen i stället för att fortsätta färden på halkiga, snöiga och mörka vägar med en hel del vilt i faggorna. Natten i vagnen gick bra. Han sov som en stock ända fram till fyratiden på morgonen. Då tyckte han att vi skulle stiga upp. Jag åkte vidare hemåt i går morse.

Det är en alert, nyfiken och orädd kille som undersöker allt i sin väg. Att åka bil är inga problem. Han har sovit i stort sett alla timmar i bilen. Han har snabbt funnit sig till rätta i sitt nya hem. Han och katten roar sig med att smyga på varandra.

Settrarna gav mig uppgivna blickar när jag kom hem med honom – inte en valp! – tycktes de tänka. De tyckte nog att det räckte med att det flyttade in en katt för en tid sedan. I dag är de mer nyfikna och umgås gärna med honom. Så det kommer nog inte att bli några problem. 


Charmerande kille!
Stiligt!


Gasen i botten, mest hela tiden.


Han är duktig på att hålla sig tills han kommer ut – även nattetid. Känns skönt./Elin

Relaterade inlägg