Fina dagar i Nikka

En innehållsrik dag närmar sig sitt slut och det är kännbart i kroppen. Dagen har bestått av en del stressande och flängande. Klippning, shopping, matlagning för påsken, tvätt och så vidare.


Dålig bildkvalité. Fotat med mobilkameran i motljus.

I helgen, som var, har jag och killarna (Boy och Scott) varit i Nikkaluokta med Johan och tre av hans och Tinas gordon settrar. Det blev en hel del bilåkning, men det var det värt. Det är storslagen fjällmiljö i Nikka. Lördagen bjöd på strålande sol från klarblå himmel och ganska bra med fågel, som visserligen inte var helt samarbetsvillig. Men vi fick ändå till ett par fina arbeten med hundarna.

Scott har gjort stora framsteg i helgen. Han har visat upp ett enormt lugn vid uppflog, stått självständigt, stannat själv vid stöt. Att jaktlusten väcktes till liv märktes i hans sök och fart. Kul! Det var även roligt att se hur han drog ner farten och tog det försiktigt när han fick fågeldoft i näsan för att reda ut var den kom ifrån och sedan strama upp sig i stånd. Killen är nu 7 månader.

Även Boy har hittat fågel. Under lördagen sökte han i bra format och kontakt. Var lite för ivrig vid en stöt. Under söndagen var det ett grymt turboföre vilket gjorde att Boy med sin stora motor fick nitro i motorn och körde på för stort och lite på egen hand. Ett steg bak igen med andra ord efter en vår fylld med framsteg. Men så är det ju ibland. Det går upp och det går ned.

Några bilder:
[nggallery id=30]
/Elin

Relaterade inlägg