Mycket på gång

De sista veckorna har vi fått en rejäl ökning av snödjupet. Gillar! Fast jag gillar inte just när det snöar och blåser samt driver som tusan – då vill man gärna vara utan snö. Men efteråt är det ljuvligt och man har framför sig en härlig vinter och vår som man kan ägna sig åt diverse vintriga sysslor som skidåkning, skoter och utflykter.

Förra veckan var jag ledig från jobbet och då passade jag på att tillbringa åtskilliga timmar i skogen med hundarna. Åkte ut med en och en hund och körde olika träningsformer. Stacie och Boy har fått jaga samt köra flera motionspass framför skidorna. Med Scott, som nu är 4 mån, har jag tränat mycket kontakt, inkallning och sitt med den senaste tiden. Det går bättre och bättre. Han har en fin kontakt när man är ute i skogen. Han vill inte gärna tappa en ur sikte, vilket känns bra.

Förra veckan blev han krasslig i magen och fick diarre. Lindrade besvären med magmedicin, risavkok, ris och vit fisk. Men hade nog för bråttom med att sätta in vanlig mat igen, så magen sa ifrån och han blev dålig igen. Nu är vi på banan igen med ris/fisk och lite torrfoder. Det gäller att skynda långsamt. Allmäntillståndet är dock inte påverkat. Han är hur pigg och alert som helst. Och aptiten är det inget fel på. Om han fick bestämma – så skulle matransonen vara minst lika stor som för en Grandis. 🙂

I övrigt är allt bara bra. Vi håller på för fullt med att sätta ihop vårens kurser i fågelhundsklubben. Jag har en även en del roliga saker framför mig på jobbet. I kväll till exempel, så bär det av ut på ett roligt uppdrag. Vad det är kommer att märkas i tidningen här framöver. Nästa vecka åker jag till Norrköping på kurs i några dagar. Hoppas bara att förkylningen inte slår ut innan dess. Det är allt annat än skönt för öronen att flyga om man är tätt i bihålorna. Det brukar kännas som om trumhinnorna ska sprängas.

För en tid sedan var jag och handlade på en butik i stan. De hade en tävling där man skulle skriva sitt namn och telefonnummer på kvittot och lägga i en låda, om man hade köpt två gott och blandat-påsar. Jag gjorde det. Och i dag blev jag uppringd av en karl från affären som ville meddela att det var jag som var den lycklige vinnaren av en stor saccosäck. Yes! Lite trist – eller ska man säga komiskt – är att saccosäcken inte är diskret i färgen. Det är nämligen en stor Gott och blandat-säck. Jaja. Det blir nog bra. Jag har saknat saccosäck sedan jag hade en sån på 90-talet. Tror det kan vara skönt för ryggen och nacken att knorra ner sig i en sådan framför tv:n – om man nu får ha den ifred från son och fyrbentingar. 😉
/Elin

Relaterade inlägg