Välkommen höst

Jag har kommit över att semestervädret var skit. Får hoppas att det blir bättre nästa år.

Nu känns det okej, mer än okej att hösten är här. Jag hälsar hösten välkommen. Den är efterlängtad.
I helgen var jag på ripinventering och längtan efter fågeljakten är stor nu. Känslan av att få gå upp på fjället med solen från blå himmel och den klara höstluften var fantastiskt. En energiboost utan dess like. Jag behöver många sådana booster.
Att hunden sedan skötte sig exemplariskt hela dagen gjorde ju inte helhetsupplevelsen sämre. En bra start på säsongen helt enkelt.
Pluss i kanten för att vi fick lite snöupplevelse också.. 🙂

jag och scott

I affärerna dyker höstkollektionerna upp. Jag är ingen shoppingfantast. Men får jag välja shoppar jag hellre höstkläder. Jag säger mer än välkommen till yllesockar, myströjor, strumpbyxor och fleecetröjor. Det är mer jag det.

I kväll gick jag och Arvid ut i skogen bakom huset och plockade lite blåbär. Grabben käkade direkt från riset, kutade upp och ned för backarna medan jag rafsade ihop ett gäng blåbär. De var väldigt blöta – men goda. Arvid tyckte jag hade plockat för mycket så han hällde ut en skvätt från byttan.

I dag var för första inskolningsdagen för Arvid på hans nya förskola. Han går numera i byns förskola på avdelning Tjorven. Jag känner på mig att det kommer att vara kanon för honom. Det är ett stenkast från skogen. De är ute väldigt mycket i alla väder – något som Arvid älskar.
Blir bra det där!

Relaterade inlägg